Nowa oferta otwartych szkoleń kelnerskich firmy H&R System
Wychodząc naprzeciw rosnącemu zainteresowaniu uczestnictwem w kursach ogólnodostępnych firma H&R System poszerzyła zakres usług o prowadzenie szkoleń otwartych.
Dedykowane są one dla osób indywidualnych, które chciałyby zdobyć nowe kompetencje i umiejętności lub poszerzyć swoją dotychczasową wiedzę. Są również dobrym rozwiązaniem dla hoteli i restauracji zainteresowanych przeszkoleniem w danym zakresie tematycznym kilku pracowników, które nie będą korzystać z zamkniętego projektu szkoleniowego.
Obok łatwodostępnej możliwości podniesienia kwalifikacji atutem szkoleń otwartych jest stworzenie pola do udziału w wymianie opinii i doświadczeń.
Specjalizacją H&R System są kursy kelnerskie oraz managerskie dla kadry zarządzającej z branży HoReCa.
Oprócz tradycyjnych metod przekazywania wiedzy takich jak wykłady, proces szkolenia odbywa się poprzez metody aktywizujące: dyskusje, "burzę mózgów", case study, ćwiczenia indywidualne na forum grupy, zadania grupowe i odgrywanie scenek.
Wyróżnikiem prowadzonych zajęć dla kelnerów są ciekawe degustacje, m.in. degustacje alkoholi: win, calvadosu, absyntu, likierów, cognacu, armagnacu. Szkolenia obejmują naukę wykorzystywania show w obsłudze. Uczestnicy samodzielnie przygotowują dania flambirowane takie jak kurczak z kolorowymi winogronami i aromatycznym krupnikiem czy naleśniki crepes suzette. Jako element nauki wykorzystywane są ciekawe konkursy, a zwycięzcy nagradzani są upominkami związanymi z tematyką zajęć.
Najbliższe szkolenie "Profesjonalna obsługa kelnerska krok po kroku z elementami skutecznej sprzedaży" odbędzie się w dniach 2 - 5 grudnia 2010 r. w Hotelu Ideal w Pruszkowie.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
50 lecie marki ważnej dla światowego
Enoturystyka rozwija się w
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Rekordowy maj dla Norwegian - wzrost liczby pasażerów o 24%
Ponad 700 hoteli na świecie za pół ceny
Będą pieniądze na turystykę w Rzeszowie!
Al-Kaida przyznała się do zabicia 9 europejskich turystów
Warszawa: spotkanie Zarządu PIT z wiceministrem gospodarki
Wałęsa nie pokaże Gdańska turystom?
Ekspres Solidarności ruszy z Krakowa z młodymi ludźmi z 44 krajów
Najpopularniejsze kierunki lotów w listopadzie 2010
Kolejni przewoźnicy na czarnej liście niebezpiecznych linii!
Coraz więcej włoskich linii lotniczych w Krakowie
Za 11 miesięcy Pyrzowice będą mogły odprawiać 3,5 mln pasażerów rocznie!
Turyści coraz mniej wydają w Polsce
Ciuciu Cukier Artist najlepszą restauracją w Gdańsku
Dobra restauracja w centrum Krakowa