TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Hamburgery za 110 dolarów/szt.

- Jeden z indonezyjskich hoteli umieścił w menu hamburgery kosztujące milion rupii (110 dolarów) za sztukę, czyli więcej niż wynosi równowartość dwóch najniższych miesięcznych pensji w wielu regionach Indonezji - informuje agencja Reutera.


W skład hamburgerów oferowanych przez restaurację hotelu "Four Seasons" wchodzą hamburgerów m.in. bardzo droga wołowina z Kobe, foie gras, czyli stłuszczone wątroby kacze lub gęsie i sprowadzane z Korei gruszki o rudej lub brązowej skórce. Do kanapki podawane są frytki.

Jak podają przedstawiciele hotelu od wprowadzenia nowego dania, czyli od miesiąca sprzedano 20 sztuk hamburgerów.

- Każdy hamburger zawiera 225 gramów wołowiny z okolic japońskiego miasta Kobe, która swój smak zawdzięcza niezwykłej diecie tamtejszych krów - piwu zmieszanemu z mlekiem, odżywkom witaminowym i trawie wolnej od pestycydów - mówi szef kuchni Erwan Ruswandi. Wszystkie składniki importujemy, są one bardzo wysokiej jakości, dlatego danie jest tak drogie - dodaje.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
najdroższy hamburger Świata Four Seasons hotel Indonezja cena wołowina z Kobe foie gras wątroby kacze gruszki o rudej skórce frytki hamburgery najdrozszy swiata wolowina w hamburgera




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję