Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Sukces jednodniowych restauracji
W niedzielę, w ramach akcji Restaurant Day na całym świecie pojawiło się kilkaset restauracji, które były otwarte tylko przez jeden dzień. Pierwsze skrzypce w kuchni mógł zagrać każdy, kto lubi gotować, a smakosze doceniają jego umiejętności.
Pomysł jednodniowych restauracji narodził się w Finlandii w 2011 roku. W trakcie pierwszej edycji w jednym dniu powstało kilkaset restauracji. Co ważne, miejsce tutaj jest bez znaczenia - gości zaprasza się wszędzie do kuchni, parku a nawet garażu.
W tym roku akcja odbyła się 19 sierpnia i objęła: Francję, Szwecję, Rosję, Austrię, Niemcy oraz Polskę. W naszym kraju jednodniowe restauracje pojawiły się m.in. w Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu oraz właśnie w Supraślu.
Jedna z kulinarnych bohaterek była p. Joanna Kozłowska, która na co dzień prowadzi blog kulinarny oraz klub kolacyjny "Na cztery widelce". Goście zostali zaproszeni do ogrodu wiekowej rezydencji tuż przy lesie. Wielkie gotowanie rozpoczęło się w sobotę i trwało z krótkimi przerwami do niedzieli. W menu pojawiły się między innymi: bliny gryczane, tarta szpinakowo-serowa, ostra zupa-krem z papryki i cukinii, kurczak w pomarańczach, ryba z pieca z glazurowanymi warzywami oraz bagietką, wegetariańska sałatka z koszyczkiem pieczywa, a także spaghetti bolognese.
Każdy z gości, aby móc skorzystać ze wszystkich kulinarnych dobrodziejstw musiał zaopatrzyć się w budżet rzędu 40 złotych. Akcja była promowana na portalach społecznościowych, zainteresowanie było ogromne.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział centra informacji i promocji:
W Polsce podróże są
a&o Hostels promuje turystykę młodzieżową w
Polska turystyka rośnie i będzie
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Co zyskały polskie hotele po Euro?
Chiny jeszcze nigdy nie były tak blisko Krakowa
Fala bankructw w branży gastronomicznej
Jakie jest Twoje miejsce na Ziemi?
Zderzenie autokaru turystycznego ze szkolnym autobusem
We Wrocławiu stanie mini Sky Tower?
Rejsy zdobędą serca polskich turystów?
Państwo Palestyna zniknie z paszportów
Turyści wiedzą jak zapłacić mniej za wakacje
Hotel Anders ponownie nagrodzony
