Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Piloci/ przewodnicy wycieczka w góry 18.05.2024
- dam staż dla student
- B2B Sales Manager
- Poszukuję wychowawców na obóz w Julinku
- Przewodnik do Wiednia
- Specjalista ds. obsługi klienta zagranicznego -...
- Piloci Wyjazdów Zagranicznych typu Incentive...
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- Szukam Pilota / Przewodnika Berlin/Drezno
- Zestaw Tour Guide
Chiny jeszcze nigdy nie były tak blisko Krakowa
Dalekie Chiny jeszcze nigdy nie były tak blisko Krakowa... przynajmniej pod względem kulinarnym. To dlatego, że ze względu na obchodzony 10 lutego Chiński Nowy Rok krakowski hotel Radisson Blu właśnie miesiąc luty zarezerwował w swojej restauracji Milk&Co dla przysmaków rodem z tego kraju.
"Kuchnia chińska uważana jest za najciekawszą wśród wszystkich kuchni azjatyckich. Wynika to z różnorodności potraw, oryginalności składników i ogromnego terytorium tego kraju, w którym każdy region ma swój własny kulinarny styl. Można jednak powiedzieć, że ich charakterystyczną cechą wspólną jest duża ilość przypraw i warzyw, co sprawia że potrawy zawsze są świeże i aromatyczne. Dania te słyną także z ciekawych dodatków, jak na przykład dobrze znany Polakom sos sojowy czy mniej popularny aczkolwiek ciekawy gęsty sos ostrygowy" - mówi Stanisław Bobowski Szef Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków.
"Kuchnia chińska to także kwintesencja zdrowia. Składa się z dużej ilości ryb i drobiu, a jej podstawą jest bogaty w witaminy i nienasycone kwasy tłuszczowe olej sezamowy. Ja sam uwielbiam dania kuchni chińskiej i cenię za ciekawe połączenia smakowe. Jak na przykład kaczkę Young Bao w ostrym stylu - nic nie zastąpi tej chrupiącej skórki z dodatkiem rozgrzewającego imbiru i cierpkiego anyżu" - dodaje Szef Kuchni, opisując chińskie dania.
Orientalnych przysmaków można spróbować w restauracji Milk&Co w każdy czwartek, piątek i sobotę lutego od 18.00 do 23.00. W ramach chińskiego bufetu Surf&Turf obowiązuje nielimitowana konsumpcja chińskich dań, wśród których nie zabraknie tych z ryb i owoców morza, z jakich znana jest tutejsza restauracja. Goście bez limitu mogą korzystać również z wybranych napojów - w tym wina i piwa, a także z hotelowego garażu.
W gotowaniu, Szefowi Kuchni Radisson Blu Hotel Kraków Stanisławowi Bobowskiemu, towarzyszyć będzie Szef Kuchni z Chin - Xu Xi. W menu zagoszczą dania, wybrane przez obydwu kucharzy. Obaj oni wspólnie zastanawiali się, które z nich przypadną do gustu Polakom, a jednocześnie dadzą im obraz tego jak bardzo oryginalna, bogata i wyjątkowa jest kuchnia tego kraju. Tak więc na bufetowym stole znajdą się domowej roboty sajgonki z kaczką oraz warzywami stir fray, żeberka w sosie śliwkowym, pierożki shumai, krewetki Chow Mein z nudlami, wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym, gulasz z grzybów shitake, tofu z wieprzowiną, kurczak Gong Bao, kurczak Yong Bao, nie zabraknie sałatek, przystawek, chińskich słodkości oraz ryb i owoców morza.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział promocje dla turystów:
Wygoda Travel rozpoczęła sprzedaż oferty
eTravel dołącza do programu
Linie flydubai uruchomią specjalne połączenia dla kibiców
PKP Intercity zmienia system zarządzania
Poznań po raz trzeci zaoferuje darmowe bilety do muzeum dla
Dział hotele, pensjonaty:
NIK wątpi w jakość wsparcia
Polska destynacją dla
Starsze aktualności:
Ceny wyjazdów nieznaczenie w
Nowe ubezpieczenie od rezygnacji lub przerwania
Rozpoczęła się sprzedaż lata
Parlament Europejski naciska na przyjęcie Bułgarii i Rumunii do strefy
WTTC: turystyka zbliża się do poziomów sprzed
Rynku condohoteli coraz bardziej
Katastrofa na Odrze może się
Emirates uruchamiają powietrzne
Włochy nieoczywiste - zachęta do
NIK skontrolowała lotnisko w
Jest decyzja środowiskowa dla
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Państwo Palestyna zniknie z paszportów
Turyści wiedzą jak zapłacić mniej za wakacje
Hotel Anders ponownie nagrodzony
Ceny biletów lotniczych w górę za sprawą emisji CO2
Sposób na turystę, czyli jak zorganizować atrakcyjną imprezę
Niech biznes się kręci - poznaj hotelowe tajemnice