Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Nowy szef kuchni hotelu Marriott
Gavin Baxter jest nowym szefem kuchni warszawskiego hotelu Marriott. Pochodzi z Australii. Ma ponad dwudziestoletnie doświadczenie w zarządzaniu pracą kuchni pięciogwiazdkowych hoteli, ekskluzywnych restauracji m.in. w Norwegii i Austrii czy luksusowych statków pasażerskich. Do jego obowiązków należało m.in. nadzór nad przygotowywanymi posiłkami (często nawet dla 2000 osób), planowanie budżetów kuchni, szkolenia kucharzy, a także utrzymywanie doskonałych relacji z gośćmi. Wszystkie zarządzane przez niego kuchnie otrzymywały najwyższe noty za jakość jedzenia oraz serwis.
Stanowisko szefa kuchni warszawskiego hotelu Marriott objął na początku 2011 roku. Nadzoruje funkcjonowanie wszystkich lokali gastronomicznych w hotelu: restauracji Parmizzano’s, Lilla Weneda, Chopstix, Lobby Bar, Panorama Bar & Lounge, Champions Sports Bar, Vienna Café oraz La Patisserie. Organizuje pracę personelu, tworzy sezonowe menu kreując nowe dania na podstawie swojej wiedzy, ale także uwzględniając nowości i trendy w gastronomii. Prowadzi i nadzoruje przygotowanie potraw, sprawuje kontrolę nad kosztami produkcji, wybiera rodzaj i jakość surowców oraz ich dostawców.
Zwiedził wszystkie kontynenty by poznać i zasmakować regionalnych kuchni. Na podstawie jego doświadczeń z podróży powstała książka kulinarna, która ukaże się w polskich księgarniach w maju br.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
G. Baxter szefem kuchni Hotelu Marriott Warszawa
[2011-03-22 13:21 83.25.37.*]
nie dowiary odpowiedz »
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
50 lecie marki ważnej dla światowego
Enoturystyka rozwija się w
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Samorząd domaga się od rządu pieniędzy za sprowadzenie turystów
Ariadna: agent rezerwuje bezpiecznie
TUI, BA, LH i easyJet na czarnej liście
Kawiarnie przyciągną franczyzobiorców?
Na tatrzańskich szlakach będzie można spotkać wolontariuszy
Katastrofa kolejowa - kilkadziesiąt ofiar śmiertelnych
Wizy do USA - prezentacja Trade & Travel Company
Ile dni w roku spędzają na urlopie Europejczycy?
Pociągiem PKP Intercity na Puchar Świata do Zakopanego
Wrocław ma nowe połączenia: do Rzymu i Berlina