Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
Trendy Chef w kuchni
W dniu dnia 27 kwietnia 2013 r. w Hotelu Słoneczny Młyn **** w Bydgoszczy odbędzie się drugi Międzynarodowy Konkurs Kulinarny Trendy Chef 2013.
Prestiż Konkursu Trendy Chef podkreśla fakt, że został nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2013 otrzymał akredytacje WACS na 2012r.
Uzyskał również poparcie wśród Stowarzyszeń Kucharskich i Cukierniczych z Polski i zagranicy.
II edycja Konkursu ma nadal kontynuować cel jaki został osiągnięty w poprzednim roku, skupia się on na odkrywaniu, poznaniu i prezentowaniu nowych talentów kulinarnych, a także na promowaniu osobowości kulinarnych.
Konkurs będzie także źródłem informacji, które stanie się doskonałą bazą do tworzenia nowoczesnych aranżacji dań i deserów. Nowe trendy zagoszczą w naszych restauracjach przez następny rok. Nowi kulinarni odkrywcy i wirtuozi idący z duchem aktualnej gastronomicznej mody smaku oraz aranżacji dań nazywani są często - Trendy Chef.
Polska arena kulinarna co roku wyznacza nowe trendy poprzez serwowanie nowych dań i deserów w wielu znakomitych restauracjach. Mimo to nadal podpatrujemy i uczymy się od najlepszych, dzięki temu tworzymy co raz to smaczniejsze, śmielsze, piękniejsze oraz nowatorskie potrawy także w oparciu o nasze regionalne produkty.
Uczestnikami konkursu będą odważni i kreatywni kucharze z najlepszych restauracji głównie z Polski jak i z zagranicy. W konkursie udział mogą wziąć kucharze pracujący w restauracjach i restauracjach hotelowych w Polsce i zagranicą. Kucharze, którzy w swoich restauracjach z pasją kreują dania na najwyższym poziomie wartych gwiazdek Michelin oraz inspirują swoich gości i pozostałą brać kucharską swoimi pomysłami.
Założeniem imprezy jest ukazanie wszystkiego co najlepsze i ekskluzywne. Tak więc najnowszym potrawom tworzonym przez mistrzów kucharskich będzie towarzyszyło wiele dodatkowych atrakcji. Zadaniem uczestników będzie przygotowanie zupy, dania głównego oraz deseru.
Na plebiscyt przybędą najlepsi Szefowie Kuchni i Cukiernicy z Polski i zagranicy prezentując swoja pasję w tworzeniu idealnych dań.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Egipt - zakaz sprzedaży alkoholu
4 kierunki przyciągają ponad 66 proc. turystów
United Airlines: zakupy za 15 mln dolarów
Qatar Airways sponsoruje tournee Barcelony
Gruzja krajem partnerskim targów Tour Salon 2014
Tańsze bilety kolejowe na remontowanych trasach