Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Zobacz także
Nowa trasa z Poznania i nie tylko
Nowa sieć lokal fast food wchodzi do Polski
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma touroperatorami
Teneryfa: nie chcemy (tylu) turystów
Turyści zastosowali się do instrukcji touroperatora, ale nie zostali wpuszczeni na pokład
Jeśli pasażer sam załatwi sobie lot zastępczy, może nie dostać odszkodowania za opóźnienie
Nie tylko filmowy Miś jadał w barach mlecznych
Czemu zawdzięczają swój sukces? Można zjeść w nich smacznie i naprawdę tanio. Klienci na pytanie o jakość zgodnie kiwają głową. Mowa o barach mlecznych. Ten postkomunistyczny twór przetrwał i jak się okazuje ma się całkiem dobrze.
Jeśli wybierzesz się w porze lunchu na krótki spacer, albo w poszukiwaniu czegoś do zjedzenia i Twoja uwagę przyciągnie kilkumetrowa kolejka biegnąca wzdłuż chodnika i sięgająca, aż do krawężnika jesteś na dobrym tropie - bar mleczny. Żywią się tutaj wszyscy od "garniaków", emerytów po grupki zmachanych studentów. Dlatego znalezienie wolnego stolika w porze obiadowej często graniczy z cudem.
Wyglądem nie przypominają swoich prl-owskich sióstr. Wystrój raczej nowoczesny, smaczne jedzenie musi mieć odpowiednia oprawę.
Menu niezbyt wyrafinowane, raczej proste. Smażone naleśniki i kotlety, gotowane pierogi, tym daniom nikt się nie oprze. W dobie fast foodów to nie lada wyczyn przyciągnąć taką rzeszę klientów na "proste" jedzenie. Prawda jest taka, że lata mijają, a one ani myślą tracić na popularności. Zatem jaka jest tajemnica ich sukcesu?
Klienci zawsze odpowiadają, że jest niedrogo, inni, że smacznie, a jeszcze inni, że po prostu zdrowo. Zatem to dobra alternatywa dla osób, które same nie gotują, mogą zjeść "domowy" obiad na mieście.
Bary mleczne wciąż kojarzą nam się ze starszą panią, która stoi za ladą w czepku na głowie. Tutaj też zmieniła się specyfika. Jeden z warszawskich lokali prowadziła technik żywienia, która osobiście dbała o jakość i odpowiednie przygotowywanie posiłków.
Co znaczy niedrogo? Na przykład za twarożek ze śmietaną i rzodkiewką zapłacimy jedyne 3,81 zł. Możemy zjeść również sałatkę jarzynową za 2,97 zł. Bary oferują też naleśniki z farszem na bazie warzyw lub owoców i to w cenie niewiele wyższej niż 5 zł. Zatem gdzie jeszcze można zjeść tak tanio i równie smacznie?
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
Udany pierwszy kwartał w Porcie Lotniczym
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Współpraca turystyczna Rosji i Turcji
Warszawski Kyriad Prestige przeobraził się w Golden Tulip Warsaw Centre
Ecco Holiday: Srebrna Jakość Roku
XVII Festiwal Golonki w hotelu Orbis Magura Bielsko-Biała
Co Mercure Mrongovia Resort&SPA przygotował w lecie dla swoich gości?
W Alpach zginęło pięciu turystów
TTH Pegasos Planet Incekum ItakA- OstrzegaM!!!