Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Zobacz także
PLL LOT publikuje wyniki finansowe
Michał Fijoł znów prezesem PLL LOT
LOT wprowadza odroczone płatności
LOT Catering na sprzedaż
Regionalny Fundusz Gospodarczy wybrał doradcę transakcyjnego do sprzedaży udziałów LOT Catering. Został nim Ernst & Young Corporate Finance. Fundusz poinformował także , że publikacja zaproszenia do negocjacji nabycia udziałów LOT Catering jest planowana na koniec maja br.
Do końca 2010 roku LOT Catering był własnością Polskich Linii Lotniczych LOT. W styczniu 2011 r. LOT sprzedał 100 proc. udziałów Regionalnemu Funduszowi Gospodarczemu - spółce ze 100 proc. udziałem Skarbu Państwa.
LOT Catering świadczy dla linii lotniczych usługi w zakresie cateringu lotniczego, w tym produkcji posiłków i dostaw do samolotów m.in. PLL LOT, British Airways, Lufthansa, Swiss Air, Air France oraz Eurolot. Obsługuje także rejsy czarterowe i rządowe. Spółka produkuje i sprzedaje posiłki i produkty żywnościowe na zamówienia, usługi bankietowe, i "party service"a także prowadzi punkty gastronomiczno - handlowe tj. bufety, stołówki czy restauracje pracownicze. Oddziały spółki LOT Catering znajdują się w Gdańsku, Krakowie i Poznaniu a spółka zależna ma swoją siedzibę w Katowicach. W spółce zatrudnionych jest około 650 osób, z czego przeważającą część stanowią osoby z wykształceniem gastronomicznym.
W 2011 r. LOT Catering osiągnął zysk netto w wysokości przekraczającej ponad 5,1 mln złotych, co stanowiło ponad 230 proc. wzrostu w porównaniu do roku 2010 (kiedy zysk wyniósł 2,2 mln zł). Przychody spółki w 2011 roku wyniosły prawie 100 mln złotych (wzrost o 5 proc.), zysk operacyjny natomiast 5,8 mln złotych (wzrost o 260 proc.).
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
Oficjalny start sezonu
Zmiana sekretarza generalnego Światowej Organizacji
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Szkoła hotelarsko-gastronomiczna w zamku krzyżackim
SAS: będą cięcia w wynagrodzeniach pracowników?
Gdańskie lotnisko portem przesiadkowym
Olsztyński hotel dołączy do Best Western
Berlin straci najbardziej znaną atrakcję turystyczną?
Rosyjskie sankcje odbiją się na europejskiej turystyce?
Zmalały przychody z turystyki biznesowej
Pyrzowice-Gdańsk strzałem w dziesiątkę
Jubileuszowy sukces EuroGastro 2011
UOKiK skontroluje 4You Airlines
Pozwy zbiorowe - bez rewolucji
Port lotniczy Radom wypromuje się w Abu Dhabi
Ankieta o turystyce do licencjata
