Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. sprzedaży Gorzów Wlkp.
- pilot Trójmiasto
- PILOT WYCIECZEK NIEMCY BAWARIA
- 2 ha z linią brzegową jeziora, nad morzem, dobra...
- okazja Telebim ekran LED 20 m2
- Specjalista ds turystyki Itaka
- Specjalista ds. turystyki
- INCOMING W UK
- Specjalista ds. sprzedaży - część etatu/ cały etat
- Rezydent turystyczny / Rezydentka turystyczna


R&C Union S.A. opublikował wyniki za IV kwartał 2010 r.
Dnia 10 lutego 2011 roku Zarząd R&C Union S.A. opublikował Raport Kwartalny za ostatni kwartał 2010 roku. W okresie objętym Raportem przychody kwartalne Spółki były rekordowe.
W ostatnim kwartale 2010 r. Spółka R&C Union zarządzała siecią 25 restauracji i klubów muzycznych. Aż 17 z tych lokali działało w tym czasie na zasadach operatorskich, zaś 8 - na zasadach franczyzy (w IV kwartale 2009 były to odpowiednio: 3 lokale działające w formule operatorskiej i 22 lokale - w formule franczyzowej).
Przychody netto Spółki w IV kwartale 2010 roku w porównaniu z IV kwartałem roku 2009 wzrosły o 102 proc., natomiast w porównaniu do III kwartału 2010 roku - wzrosły o 8,1 proc. Przychody netto R&C Union w IV kwartale 2010 r. wyniosły rekordowe 6.807.318,78 zł.
R&C Union osiągnęła w IV kwartale 2010 r. wynik EBITDA (wynik na działalności operacyjnej bez uwzględnienia amortyzacji) na poziomie 218.192,98 zł przy -3.626.733,83 w IV kwartale 2009 r. Strata netto wyniosła w IV kwartale 2010 r. 684.530,03 zł, czyli wielokrotnie mniej niż w porównywalnym okresie roku poprzedniego (w IV kwartale 2009 r. strata netto był na poziomie 4.356.820,20 zł).
Opublikowany Raport oprócz zestawienia wyników kwartalnych, umożliwia także porównanie wyników rocznych Spółki. Wynika z niego, iż R&C Union znacznie poprawiła poziom przychodów netto ze sprzedaży produktów: za cały 2010 rok wyniosły one 24.329.379,93 zł, zaś za cały rok 2009 wyniosły 15.447.228,75 zł. Spółka poprawiła także wynik EBITDA (wynik na działalności operacyjnej bez uwzględnienia amortyzacji) - za roku 2010 wynik EBITDA wyniósł 1.570.780,67 zł, natomiast za roku 2009 - wyniósł on 804.358,22 zł.
Zdaniem Macieja Stróżyka, Członka Zarządu - Dyrektora Finansowego R&C Union S.A., ważnym wyzwaniem czwartego kwartału 2010 roku było utrzymanie na zakładanym poziomie kosztów zakupu surowców niezbędnych do produkcji serwowanych potraw. W tym okresie zaczęła szczególnie ujawniać się coraz większa presja dostawców na podwyżki cen w związku z podnoszącymi się cenami żywności. Cel udało się osiągnąć i koszty te spadły - na poziomie wyników restauracji i klubów (dla bazy LFL) w porównaniu z IV kwartałem 2009 r. o 0,6 pp. Natomiast wzrost całościowych kosztów działalności Spółki w porównaniu z IV kwartałem 2009 r. związany był z konsekwentnym wdrażaniem systemu operatorskiego, który charakteryzuje się rozliczaniem kosztów i przychodów prowadzonej działalności bezpośrednio w wynikach R&C Union, a nie spółek franczyzobiorców.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Polacy chcą wyjechać na dłuższe wakacje w
Gastronomia się będzie zmieniać - pomogą drony i
Ferie zimowe nie były w pełni
Starsze aktualności:
Nowy międzynarodowy touroperator wchodzi do
Ceny wyjazdów na sierpień lekko w
Koniunktura sprzyja hotelom, ale inwestycji wciąż jest
Wakacje last minute - duży stres czy świetna
NIK wątpi w jakość wsparcia
Wybrano najlepsze linie lotnicze w
Polska destynacją dla
Decyzja o pomocy dla Condora
ITAKA kończy współpracę z największym
Odczuwalny wzrost cen na
Tylko do piątku z Centralwings bez opłat lotniskowych
VAT a Cepelia i produkty lokalne
Travelplanet.pl otwiera drugi punkt w Poznaniu
Europejskie hotele podniosły ceny
Tour Salon 2008: 16 maja upływa oficjalny termin zgłoszeń
Badanie ankietowe wśród pasażerów Intercity
Darmowe imprezy teatralne, muzyczne, taneczne i kabaretowe w Warszawie!
RPA-WIDE AFRICA TOURS: TV1 PODRÓŻNIK zaprasza!
Arabowie wybudują nam hotele na Euro 2012?
Loty Szczecin-Malmoe, -Kopenhaga i -Londyn
Lotniska w Szymanach nie ma na mapie!
Wizz Air i inne linie stawiają na Pyrzowice!
Przewoźnicy lotniczy na Facebooku