Kto został laureatem 8 edycji konkursu Wine & Food Noble Night 2015?
Maciej Majewski - szef kuchni Le Victoria Brasserie Moderne, w hotelu Sofitel Warsaw Victoria, wraz z zespołem został niekwestionowanym zwycięzcą 8 edycji konkursu Wine & Food Noble Night 2015.
Reprezentanci zdobyli pierwsze miejsce w kategorii przystawka oraz wyróżnienie w kategorii danie główne.Restauracja została uhonorowana nagrodą specjalną Gault & Millau. W ramach wyróżnienia za danie z wołowiną zespół zyskał także możliwość szkolenia w Akademii Sokołowa.
Uroczysta gala finałowa odbyła się 19 września na warszawskim torze wyścigów konnych Służewiec. 12 zespołów z całej Polski pod okiem szefów kuchni przygotowywało dania od podstaw, na żywo dla grona około 1000 gości. Potrawy były surowo oceniane przez profesjonalne jury oraz redaktor naczelną przewodnika Gault&Millau, Justynę Adamczyk.
Zespół z restauracji Le Victoria Brasserie Moderne zdobył w konkursie najwięcej nagród i wyróżnień. Szef kuchni Maciej Majewski otrzymał możliwość uczestniczenia w szkoleniu w prestiżowej Ecole de Cuisine Alain Ducasse w Paryżu. W ramach nagrody specjalnej ufundowanej przez Gault & Millau może także odbyć szkolenie w restauracji Le Cinq w Paryżu.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział nagrody i wyróżnienia:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Starsze aktualności:
Katastrofa na Odrze może się
Emirates uruchamiają powietrzne
Włochy nieoczywiste - zachęta do
NIK skontrolowała lotnisko w
Jest decyzja środowiskowa dla
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
Hotel wprowadza nowe uniformy dla obsługi
Ile turyści wydają w Hiszpanii?
Nocleg.pl w rękach węgierskiej spółki turystycznej
Za tydzień zaczyna się TravelCamp
Kulinarne Mistrzostwa Polski odbędą się na targach WorldHotel
Almatur startuje z nową kampanią reklamową
Nowy nocny kurs z Warszawy do Zakopanego
Będą regularne loty pomiędzy USA a Kubą?
Brexit zmusza znanego kucharza do zamknięcia restauracji
Które sieciowe kawiarnie są najbardziej znane?
Wizz Air prezentuje nowy samolot
Rekordowa popularność spływu Dunajcem
O ile tańsze mogą być domy wakacyjne po sezonie?
TSS Polska organizuje spotkania dla przedstawicieli biur podróży
Nowe połączenia lotnicze z Polski do południowych Włoch
Rainbow podsumowuje 2016 rok. Ile zarobił?
Nowe przepisy stymulują ruch turystyczny w Portugalii
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Ubespieczenia dla biur turystycznych