TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Kto został laureatem 8 edycji konkursu Wine & Food Noble Night 2015?

Maciej Majewski - szef kuchni Le Victoria Brasserie Moderne, w hotelu Sofitel Warsaw Victoria, wraz z zespołem został niekwestionowanym zwycięzcą 8 edycji konkursu Wine & Food Noble Night 2015.


Reprezentanci zdobyli pierwsze miejsce w kategorii przystawka oraz wyróżnienie w kategorii danie główne.Restauracja została uhonorowana nagrodą specjalną Gault & Millau. W ramach wyróżnienia za danie z wołowiną zespół zyskał także możliwość szkolenia w Akademii Sokołowa.

Uroczysta gala finałowa odbyła się 19 września na warszawskim torze wyścigów konnych Służewiec. 12 zespołów z całej Polski pod okiem szefów kuchni przygotowywało dania od podstaw, na żywo dla grona około 1000 gości. Potrawy były surowo oceniane przez profesjonalne jury oraz redaktor naczelną przewodnika Gault&Millau, Justynę Adamczyk.

Zespół z restauracji Le Victoria Brasserie Moderne zdobył w konkursie najwięcej nagród i wyróżnień. Szef kuchni Maciej Majewski otrzymał możliwość uczestniczenia w szkoleniu w prestiżowej Ecole de Cuisine Alain Ducasse w Paryżu. W ramach nagrody specjalnej ufundowanej przez Gault & Millau może także odbyć szkolenie w restauracji Le Cinq w Paryżu.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Wine & Food Noble Night 2015 warszawa laureaci konkurs gastronomia tor wyścigów konnych służewiec




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję