Ogłoszenia
Ogłoszenia
- BP ITAKA ŁÓDŹ- Specjalista ds Turystyki
- Zainwestuje w biuro podrózy
- CORAL TRAVEL PRUSZKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Pilot wycieczek szkolnych (Katowice i okolice)
- Product Manager at Rolfs Flyg & Buss
- Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista / Specjalistka ds. Turystyki
- Przewodnik po Rzymie
- Travel designer
- Pilot Londyn-Oxford-Windsor-Brighton-Bruksela
Kto został laureatem 8 edycji konkursu Wine & Food Noble Night 2015?
Maciej Majewski - szef kuchni Le Victoria Brasserie Moderne, w hotelu Sofitel Warsaw Victoria, wraz z zespołem został niekwestionowanym zwycięzcą 8 edycji konkursu Wine & Food Noble Night 2015.
Reprezentanci zdobyli pierwsze miejsce w kategorii przystawka oraz wyróżnienie w kategorii danie główne.Restauracja została uhonorowana nagrodą specjalną Gault & Millau. W ramach wyróżnienia za danie z wołowiną zespół zyskał także możliwość szkolenia w Akademii Sokołowa.
Uroczysta gala finałowa odbyła się 19 września na warszawskim torze wyścigów konnych Służewiec. 12 zespołów z całej Polski pod okiem szefów kuchni przygotowywało dania od podstaw, na żywo dla grona około 1000 gości. Potrawy były surowo oceniane przez profesjonalne jury oraz redaktor naczelną przewodnika Gault&Millau, Justynę Adamczyk.
Zespół z restauracji Le Victoria Brasserie Moderne zdobył w konkursie najwięcej nagród i wyróżnień. Szef kuchni Maciej Majewski otrzymał możliwość uczestniczenia w szkoleniu w prestiżowej Ecole de Cuisine Alain Ducasse w Paryżu. W ramach nagrody specjalnej ufundowanej przez Gault & Millau może także odbyć szkolenie w restauracji Le Cinq w Paryżu.
Komentarze
Tagi:
Dział nagrody i wyróżnienia:
Skytrax wybrał najlepsze linie lotnicze na
Nowe gwiazdki Michelin w
Kto skorzysta z Programu Wsparcia
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Starsze aktualności:
Gotowe dania w sklepach zagrożeniem dla
Rozpoczęły się targi TT
TSUE rozpatrywał skargi
Polacy rzadziej jadają posiłki poza
Hilton uznany za najlepsze miejsce do
Turystyka może stać się głównym źródłem przychodów dla
UE ujednolici przepisy dotyczące krótkoterminowego
W Krakowie powstaje nowy szlak
Hotel wprowadza nowe uniformy dla obsługi
Ile turyści wydają w Hiszpanii?
Nocleg.pl w rękach węgierskiej spółki turystycznej
Za tydzień zaczyna się TravelCamp
Kulinarne Mistrzostwa Polski odbędą się na targach WorldHotel
Almatur startuje z nową kampanią reklamową
Nowy nocny kurs z Warszawy do Zakopanego
Będą regularne loty pomiędzy USA a Kubą?
Brexit zmusza znanego kucharza do zamknięcia restauracji
Które sieciowe kawiarnie są najbardziej znane?
Wizz Air prezentuje nowy samolot
Rekordowa popularność spływu Dunajcem
O ile tańsze mogą być domy wakacyjne po sezonie?
TSS Polska organizuje spotkania dla przedstawicieli biur podróży
Nowe połączenia lotnicze z Polski do południowych Włoch
Rainbow podsumowuje 2016 rok. Ile zarobił?
Nowe przepisy stymulują ruch turystyczny w Portugalii
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Ubespieczenia dla biur turystycznych