Ogłoszenia
Ogłoszenia
- NEKERA-Opole-Product Manager (Junior)
- Ośrodek Archipelag
- Pilot na Rzym od 14.05 pilne
- Company Representative in Tunisia 2024
- Piloci/ przewodnicy wycieczka w góry 18.05.2024
- dam staż dla student
- B2B Sales Manager
- Poszukuję wychowawców na obóz w Julinku
- Przewodnik do Wiednia
- Specjalista ds. obsługi klienta zagranicznego -...
Czeska restauracja Sphinxa zaoferuje gościom polskie jedzenie
Sfinks Polska - operator sieci Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło - wprowadza nowe menu w restauracji Sphinx zlokalizowanej w czeskiej Pradze, Na Prikopie. W nowej karcie znajdą się obok typowych dla restauracji potraw tradycyjne polskie dania.
W ramach polskiego menu w czeskiej restauracji Sphinx znajdzie się pięć charakterystycznych pozycji: trzy rodzaje pierogów, żurek, bigos, śledź i borowiki smażone na maśle. Pierogi będą wyrabiane na miejscu, podobnie jak zakwas na żur, który będzie przygotowywany w restauracji według tradycyjnej receptury.
- Nasza restauracja w Pradze jest położona Na Prikopie w prestiżowym miejscu, niezmiernie atrakcyjnym wśród turystów. Gośćmi są tu w dużej mierze osoby poszukujące bardziej wyszukanej oferty idącej w kierunku premium. - mówi Mariola Krawiec-Rzeszotek, prezes zarządu Sfinks Polska. - Dla tych klientów karta została uzupełniona między innymi o szeroki wybór steków, do których mięso sprowadzamy specjalnie z najlepszych hodowli argentyńskiego angusa. Z kolei inspiracją do wprowadzenia do karty polskich dań były między innymi oczekiwania czeskiej Polonii, z którą nawiązaliśmy kontakt dzięki członkostwu naszej spółki w Klubie Polskiego Biznesu w Republice Czeskiej. Zaobserwowaliśmy też, że klienci dowiadując się, że jesteśmy polską restauracją, często pytają, czy posiadamy w ofercie jakieś tradycyjne polskie dania. Korzystamy z tych wskazówek, wprowadzając takie potrawy do menu i liczymy, że ta oferta będzie nie tylko dobrze się sprzedawać, ale też stanowić punkt wyjścia dla szerszej promocji polskiej kuchni za granicą - dodaje Mariola Krawiec-Rzeszotek.
Wprowadzane zmiany w menu mają za zadanie lepiej dopasować ofertę restauracji do gustów i oczekiwań klientów. Nowe menu w praskiej restauracji daje możliwość objęcia jej systemem centralnych zakupów i korzystanie przez czeską lokalizację z dodatkowych oszczędności. - Podjęte dotychczas działania prosprzedażowe i restrukturyzacyjne doprowadziły do znaczącego wzrostu obrotów restauracji w Pradze. Po pierwszych czterech miesiącach tego roku, po raz pierwszy od jej uruchomienia, restauracja w Czechach wypracowała też zysk. Mamy nadzieję, że wprowadzenie nowego menu w praskim Sphinksie będzie stanowiło kolejny krok w kierunku rewitalizacji działalności Sfinks Polska za granicą - podsumowuje Krawiec-Rzeszotek.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Ceny wrześniowych wyjazdów rosną trochę
Niemiecki Dzień Turystyki bez
Najlepsze praktyki dotyczące spotkań medycznych. Raport ICCA i AC
Starsze aktualności:
Będą edukować z zakresu prawa
70% Polaków chce wyjechać na city
Ceny wyjazdów nieznaczenie w
Nowe ubezpieczenie od rezygnacji lub przerwania
Rozpoczęła się sprzedaż lata
Parlament Europejski naciska na przyjęcie Bułgarii i Rumunii do strefy
WTTC: turystyka zbliża się do poziomów sprzed
Rynku condohoteli coraz bardziej
Katastrofa na Odrze może się
Emirates uruchamiają powietrzne
Włochy nieoczywiste - zachęta do
NIK skontrolowała lotnisko w
Jest decyzja środowiskowa dla
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
TUI Poland uczy agentów gry w golfa
Pracownicy fast foodów strajkują
Kielce: ogródki piwne będą czynne dłużej?
Przewoźnicy zacieśniają współpracę
Aresztowania w sprawie afery z koniną
Do stolicy Danii 12 razy w tygodniu
Polska zostanie destynacją roku?
Oni zdominują polski rynek kawiarniany?
Mazowsze otwiera się na turystów
Toskania w samym sercu Podhala
Turystyka medyczna szansą dla Pomorza?