TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Food trucki zagoszczą pod Tatrami

Tatrzański Park Narodowy ogłosił przetarg na stworzenie marki gastronomicznej wraz z jej wdrożeniem w postaci mobilnych punktów gastronomicznych (typu food truck) na Palenicy Białczańskiej.


Jak przekonuje TPN w komunikacie, podawane w nich jedzenie ma być świeże, zdrowe i regionalne. Estetyczne i spójne wizualnie pojazdy będą codziennie opuszczać plac postojowy. Celem długofalowym projektu jest podniesienie standardu usług gastronomicznych na Podhalu i odejście od kulinarnej tandety.

Przedmiotem postępowania jest zarówno stworzenie marki gastronomicznej, jej strategii rynkowej, identyfikacji wizualnej oraz założeń funkcjonalnych, jak i prowadzenie usługi gastronomicznej na Palenicy Białczańskiej. Marka powinna być związana z kulturą i tradycją Podhala. Władze TPN chcą promować zdrowe produkty - świeże, przygotowywane możliwie na bieżąco, nie zawierające ulepszaczy i konserwantów, dobrej jakości. Zależy nam na wsparciu lokalnych producentów, od których produkty mogłyby być pozyskiwane. Posiłki będą podawane tylko w ekologicznych opakowaniach. Oferenci muszą wziąć pod uwagę, że kluczowe jest niedrogie, nieskomplikowane menu, które pozwoli na w miarę płynną obsługę dużego w sezonie ruchu turystycznego. Jakość serwowanych posiłków nie powinna jednak na tym ucierpieć. Choć przedmiotem postępowania jest wprowadzenie food trucków na Palenicy Białczańskiej, niewykluczone, że w przyszłości w ramach marki ujednolicone punkty gastronomiczne pojawią się również przy wejściach do innych tatrzańskich dolin - piszą władze Parku w komunikacie.

Specyfikacja przetargu szczegółowo określa m.in. zasady funkcjonowania mobilnych punktów (tj. ich ilość, oznakowanie, godziny pracy, formę sprzedaży), dodatkowe warunki świadczenia usług (zamawiający przewidział m.in. kontener z wodą z możliwością bezpłatnego napełnienia butelek przez turystów + opcjonalnie - za dopłatą - z naturalnym sokiem, kosz z segregacją odpadów itp.), wymaganą dokumentację, sposób i termin składania ofert, a także kryteria oceny. Więcej informacji w Biuletynie Informacji Publicznej TPN: bip.malopolska.pl

Chętni mogą składać oferty do 5.05.2017 r. do godz. 13:00 w Dyrekcji Tatrzańskiego Parku Narodowego: 34-500 Zakopane, Kuźnice 1 (dziennik podawczy w sekretariacie TPN od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 do 15:00).




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
tpn food truck gastronomia biuletyn informacji publicznej Tatry góry palenica białczańska


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję