Ogłoszenia
Ogłoszenia
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- SPECJALISTA DS ORGANIZACJI imprez turystycznych
- JUNIOR PRODUCT MANAGER Kraków, hybrydowo, zdalnie
- ORIENT TRAVEL - PRACOWNIK DZIAŁU AGENCYJNEGO
- Kierownik biura agencyjnego, Warszawa Bemowo
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista / tka ds. organizacji imprez...
- Specjalista ds. Turystyki - Pruszcz Gdański/Gdańsk
- BP ITAKA - ŁÓDŹ - Specjalista ds....
- Biuro Misja Travel szuka pilotów
![](/plk/dodaj_ogloszenie_yellow.gif)
Wicepremier zapowiada otwarcie ogródków restauracyjnych
Wicepremier i minister rozwoju, Jadwiga Emilewicz, potwierdziła wcześniejsze nieoficjalne doniesienia medialne, dotyczące terminu otwarcia gastronomii.
I tak, od 18 maja restauracje będą mogły przyjmować gości w ogródkach. Żeby móc to uczynić będą musiały zapewnić obsługę kelnerską. Stoliki będą musiały być oddalone od siebie o 2 metry. Wicepremier Emilewicz dodała, że jeśli chodzi o restauracje działające w pomieszczeniach, to są opracowywane protokoły, które pozwolą na zachowania bezpiecznej odległości.
To kolejny krok na drodze do przywracania normalności. Mimo to, daleko temu, do tak wyczekiwanej przez przedsiębiorców mapy drogowej znoszenia ograniczeń, która pozwoliłaby w sensowny sposób zaplanować i przygotować się do wznowienia działalności. Restauracje, które mają ogródki zaczną ponownie przyjmować gości, pozostałym przyjdzie w dalszym ciągu oferować posiłki na wynos, bądź liczyć na dobrą wolę i pomoc władz miast, które mogą (choć nie muszą) zezwolić na tymczasowe ustawianie ogródków na chodnikach, aby w ten sposób umożliwić przywrócenie działania części lokali gastronomicznych, które ogródków nie posiadają.
Ze słów wicepremier wynikało,że, o ile nie nastąpi nagły wzrost zakażonych koronawirusem, wraz z otwarciem ogródków restauracyjnych, można się także spodziewać otwarcia zakładów fryzjerskich i luzowania limitów ilości pasażerów w komunikacji miejskiej. Co do komunikacji miejskiej, decyzja ma zapaść na początku tygodnia.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Restauracje będą mogły otworzyć ogródki
[2020-05-11 09:35 93.179.229.*]
Jaki jest powód nieuruchamiania gastronomii zamkniętej - stołówki pracownicze, hotele czy pensjonaty tylko dla gości. Przecież te osoby i tak się z sobą stykają. tu jest jakieś drugie dno. odpowiedz »
Dział gastronomia:
Renesans gastronomii na Pomorzu
Kraków powołał nocnego
Rosną przychody greckich firm
Co przyciąga arabskich turystów do
Dział hotele, pensjonaty:
Bydgoski hotel wchodzi pod skrzydła Qubus
Marek Andryszak wraca do
Starsze aktualności:
POT ponownie chce nagrodzić najlepsze
Grupa eSky liderem w Grecji i na
Coraz więcej rezerwacji dokonywanych za pośrednictwem
Wracają kontrole na granicy ze
Enter Air - wzrost przychodów i
Trybunał Sprawiedliwości rozpatrzył skargę
JW Construction patrzy z optymizmem na rynek
Zmniejszone limity dla hoteli i restauracji
Jadwiga Emilewicz przyznała ok. 6 mln nagród pracownikom ministerstwa
Lotnisko Chopina: Zamów posiłek z dostawą
Hotelarze dyskutowali jak dopasować rozwiązania technologiczne do nowej rzeczywistości
UOKiK przyjrzy się działaniu aplikacji do zamawiania jedzenia
Zimowe wyjazdy na Wyspy Kanaryjskie znacznie tańsze niż przed tygodniem
Przewoźnicy zaczynają przywracać zawieszone połączenia kolejowe
Finnair zmienia strukturę taryf biletów
W maju zadebiutuje nowy przewoźnik
Wakacje.pl z kolejną gwiazdą w reklamach
Sieć a&o zbliża się do przedpandemicznych wyników
Udane ferie w ocenie Travelist
Unia chce ujednolicenia systemów poboru opłat drogowych
Średnie ceny wyjazdów turystycznych niższe niż przed rokiem
Wicepremier Gowin daje nadzieję na otwarcie hoteli
Wenecja walczy z jedzeniem na wynos
Travelist.pl ruszył z nową kampanią reklamową