Ogłoszenia
Ogłoszenia
- RECEPCJONISTA/KA - PRACA NA KASZUBACH
- Doradca klienta / Sosnowiec
- Oddam wyposażenie Biura Podróży
- Specjalista ds turystyki - Radom
- Praca w biurze turystycznym
- Praca w biurze turystycznym.
- Specjalista ds. turystyki - B.P ITAKA Janki
- Salon Firmowy Biuro Podróży ITAKA
- Specjalista ds. turystyki Poznań
- STAŻ- ITAKA JASTRZĘBIE-ZDRÓJ

Travelist.pl: Hotelarze zdali egzamin
Przeważająca większość z tych, którzy zdecydowali się na wyjazd w trakcie ostatnich 10 dni, uważa, że hotelarze zadbali o ich bezpieczeństwo. Aż 98% twierdzi, że otwarcie hoteli w obecnej sytuacji było dobrym pomysłem. Takie wnioski płyną z wyników ankiety przeprowadzonej wśród klientów portalu rezerwacyjnego Travelist.pl.
Travelist.pl zapytał niemal 1500 klientów o pierwsze wrażenia z wyjazdów do hoteli działających w reżimie sanitarnym. Aż 76% respondentów odpowiedziało, że czuło się bezpiecznie podczas pobytu, a 75% potwierdziło, że personel hotelowy dbał o przestrzeganie wszelkich zasad sanitarnych. Ponad połowa badanych oceniła zaś korzystanie z dodatkowych atrakcji hotelowych, takich jak np. basen, za bezpieczne.
Dodatkowo ponad dwie trzecie z nich potwierdziło, że pozostali goście stosowali się do ogólnych zasad bezpieczeństwa. To pokazuje, że nie tylko właściciele stanęli na wysokości zadania, ale również sami wczasowicze pamiętali o odpowiedzialnym zachowaniu. To bardzo ważne, ponieważ dalsze restrykcje zależeć będą między innymi od zbiorowej dyscypliny.
Ponad 90% z ankietowanych pojechałoby ponownie do hotelu przy obecnie obowiązujących zasadach sanitarnych. Oznacza to, że wprowadzone wytyczne nie zniechęcają do wyjazdów. Wręcz przeciwnie, dają gościom poczucie komfortu i pozwalają myśleć o dalszych planach.
Aż 89% ankietowanych jest dodatkowo za otwarciem hotelowych restauracji. Hotele funkcjonować mogą przy 50% obłożeniu, co z góry oznacza mniejszą liczbę gości. Dlatego zachowanie bezpieczeństwa w strefie gastronomii nie stanowiłoby dodatkowego problemu. Hotelowe restauracje niosą ze sobą jeszcze mniejsze zagrożenie niż wspólne korzystanie ze strefy basenów czy saun.
Z ankiety Travelist.pl wynika, że większość hotelarzy zdała egzamin, a rządzący podjęli słuszną decyzję. Otwarcie hoteli w trybie warunkowym dla wielu przedsiębiorców było wyzwaniem, które jednak okazało się opłacalne. Niepewność sytuacji, w której wszyscy się znajdujemy, wpływa na branżę i samych turystów. Chcąc walczyć w naszym wspólnym interesie, dokładamy wszelkich starań, by partnerom pomóc w zapełnieniu dostępnych miejsc, a klientom zapewnić jak najlepsze oferty. Cieszymy się z wyników naszej ankiety i mamy nadzieję, że kolejne rządowe decyzje nie odbiorą hotelarzom szansy na dalsze odrabianie strat, a wczasowiczom na zasłużony odpoczynek - mówi prezes Tomasz Piszczako.
Komentarze
Tagi:
Dział hotele, pensjonaty:
Travelist.pl: Hotelarze zdali
Apel o utworzenie unijnej grupy zadaniowej ds. hotelarstwa i
ZPP: Licznik Strat Lockdownowych pokazuje coraz większe
Północna Izba Gospodarcza: ani kroku wstecz, jeśli chodzi o luzowanie
Województwo śląskie pomaga gminom turystycznym i zapowiada konkursy dla
Dział badania rynku i analizy:
Travelist.pl: Hotelarze zdali
Średnie ceny letnich wyjazdów niższe niż przed
Wakacje.pl: Turcja przegoniła
Starsze aktualności:
ECTAA: przepisy dot. podatku VAT dla biur podróży do szybkiej
Grecja przedłuża ograniczenia
Średnie ceny letnich wyjazdów niższe niż przed
Wakacje.pl: Turcja przegoniła
Apel o utworzenie unijnej grupy zadaniowej ds. hotelarstwa i
ZPP: Licznik Strat Lockdownowych pokazuje coraz większe
Na dziś przypada Międzynarodowy Dzień Przewodnika
Wyniki testów na smartfonie? Air France testuje
Grecki premier chce, aby zaszczepieni turyści przyjeżdżali bez
Północna Izba Gospodarcza: ani kroku wstecz, jeśli chodzi o luzowanie
Emirates zacznie pobierać opłaty za rezerwacje przez
Województwo śląskie pomaga gminom turystycznym i zapowiada konkursy dla
Emirates zwiększy liczbę połączeń do
Hotel Orle Gniazdo po remoncie dołączy pod skrzydła
Ubezpieczyciele: nie zmieniliśmy zasad wystawiania
Wystartowała nowa kampania Polskiej Organizacji Turystycznej
Islandzki wulkan straszy Europę
Rozbudowano terminal pasażerski na lotnisku w Lublinie
Restauracje będą szkolić personel jak obsługiwać osoby niewidome?
Premier podał datę otwarcia granic
Powstanie projekt wsparcia dla przemysłu spotkań
Teneryfa wyspa wiecznej wiosny
POT i Polonus podpisały porozumienie o współpracy
Listopad łaskawy dla cypryjskiej turystyki
Czeskie zamki i pałace wkrótce rozpoczną sezon turystyczny
Elba: Darmowy urlop, jeśli będzie padał deszcz
Przedstawiciel protestujących touroperatorów dołączy do rozmów z ministerstwem
Piloci British Airways pomylili trasę
Przewodnik turystyczny po Płocku i okolicach - Sylwia Wojewódzka
Jak zmieniają się ceny wyjazdów na najpopularniejszych kierunkach?
Trzęsienie ziemi w środkowej Szwajcarii. Władze liczą straty
Focus Hotels planuje kolejny obiekt
Pierwsza kulinarna hala w Polsce bije rekordy popularności
Który model promocji turystycznej wybieramy?
Ryanair skraca czas odprawy online
III Targi FOOD-to-GO, 5-6 lutego 2013