TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Karta Win zwiększa obroty

Już po raz drugi, w 11 restauracjach polskich hoteli Mercure pojawiła się karta Wielkich Win - "Grands Vins Mercure". Okazuje się, że aż 10% klientów hotelu Mercure, wybiera właśnie ten hotel ze względu na obecność karty Grands Vins.


Pomysł ten został importowany z działających w 19 krajach świata restauracji sieci hoteli Mercure. Najpierw Karta Win działała we Francji. Po siedmiu latach, czyli w 1990 roku koncepcję rozszerzono na Europę i w końcu na cały świat. Obecnie jest ona jednym z najbardziej charakterystycznie rozpoznawanych elementów hoteli Mercure. W 2002 roku Mercure sprzedał 500 tys. butelek wina, które są powszechnie docenione przez profesjonalistów z branży win.

W tym roku, do polskiej Kraty Win włączono 10 gatunków win, które mogą cieszyć się największa popularnością wśród polskich smakoszy. Przykładowe wina to: Saint Emilion, Chateaux Margaux, Pouilly Fumee czy też Chablis Mont de Milieu Laroche.
"Podobnie jak we wszystkich krajach, karta została specjalnie skomponowana, uwzględnia specyfikę danego rynku. W 1995 roku Mercure stworzył funkcję Echanson - ambasadora win Grands Vins Mercure. Jego zadaniem jest doradzanie gościom odpowiedniego wina do wybranego dania. Są to osoby szkolone przez specjalistów specjalistów Francji lub wyjeżdżają na szkolenia za granicę" - mówi Agnieszka Kalinowska z Orbis S.A., odpowiedzialna za obsługę PR sieci Mercure.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
karta win Grands Vins Mercure hotel Mercure ambasador win Agnieszka Kalinowska Orbis SA




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję