TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Odbył się V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej w Hotelu Zamek Ryn

W dniach 16-18 marca br. odbył się najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny w kraju: V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej. Impreza, od wielu lat organizowana w wyjątkowych miejscach, tym razem odbyła się w czterogwiazdkowym Hotelu Zamek Ryn. W średniowiecznych komnatach, w ramach konkursu, wystartowało 16 ekip kucharskich - młodych adeptów sztuki kulinarnej.


W dniach konkursu w zamku gościło wiele osób: kucharzy biorących udział w konkursie, jurorów oraz ludzi z branży hotelarsko - gastronomicznej z całego kraju. Zadaniem ekip przystepujących do konkursu było przygotowanie potrawy, która najlepiej będzie komponować się z koniakiem Martell. Nad rzetelnością ocen czuwało Jury Techniczne oraz Jury Degustacyjne, w skład którego wchodziły znane osoby ze świata estrady, muzyki, kabaretu, znawcy smaków oraz Mistrzowie Kulinarni.

Zainteresowaniem gości z branży gastronomicznej cieszyły się panele konferencyjne zorganizowane przez Instytut Rynku Hotelarskiego oraz znany przez wszystkich tytuł - "Hotelarz". Na miejscu można było wysłuchać ciekawych prelekcji na temat problemów związanych z pracownikami w sektorze gastronomicznym oraz poznać najnowsze trendy w zarządzaniu. Atrakcjami imprezy były także tasting koniaku Martell oraz prezentacje sponsorów połączone z licznymi degustacjami.

Impreza zakończyła się Gala Dinner, w ramach której odbył się Bal u Wielkiego Mistrza. Uroczystość o rycerskim charakterze poprowadzili Mistrz Kuchni Karol Okrasa oraz Mistrz Estrady Andrzej Brzozowski. Na zamkowy dziedziniec wkroczył Wielki Komtur, a u jego boku rycerze i damy. Goście uhonorowali organizatorów wydarzenia: Andrzeja Dowgiałło (prezesa Anders Group) i Tomasza Dowgiałło (dyrektora Hotelu Anders) oraz Dariusza Strucińskiego (Szefa Kuchni Hotelu Anders) ogromnymi oklaskami. Po ogłoszeniu wyników konkursu kulinarnego rozpoczęła się część artystyczna wieczoru, której atrakcją były: pokaz tańca z ogniami, pokaz laserów oraz suto zastawione bufety, przygotowane przez Wielkich Mistrzów Kuchni. Damy i rycerzy rozbawili kuglarze i błaźni, a oprawę muzyczną zapewnił występ Danuty Błażejczyk oraz zespół KOWALSKI. Zabawa trwała do wczesnych godzin porannych.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej konkurs kulinarny hotel Zamek Ryn kucharze kucharzy branża hotelarsko - gastronomiczna sektor gastronomiczny Instytut Rynku Hotelarskiego Hotelarz Anders Group potrawy koniak Martell Jury Techniczne Jury Degustacyjne Mistrzowie Kulinarni degustacja Gala Dinner Bal u Wielkiego Mistrza Karol Okrasa Andrzej Brzozowski Andrzej Dowgiałło Tomasz Dowgiałło Hotel Anders Dariusz Struciński Danuta Błażejczyk KOWALSKI martel mlodych konkursy w




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję