Orientalne bary skontrolowane
Pod lupą łódzkich inspektorów handlowych znalazło się 16 restauracji serwujących swoim klientom kuchnię egzotyczną.
Inspektorzy handlowi skontrolowali lokale gastronomiczne m.in. w Łodzi, Zduńskiej Woli, Tomaszowie i Piotrkowie. Łącznie wypisali 15 mandatów na kwotę 2500 zł.
W jednym z barów gotowe dania były nieodpowiednio przechowywane (w temp. 15 stop. C, nie zaś w chłodni). Inspektorzy wytknęli restauracjom również wszędobylski brud, m.in. w zamrażarkach, w których trzyma się surowe mięso. W innym barze, serwowano klientom tańsze gatunki mięsa w cenie i pod nazwą cielęciny.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
KE wydaje zgodę na dofinansowanie narodowego
ECTAA wybrała preferowany kierunek podróży na 2025
Starsze aktualności:
Katastrofa na Odrze może się
Emirates uruchamiają powietrzne
Włochy nieoczywiste - zachęta do
NIK skontrolowała lotnisko w
Jest decyzja środowiskowa dla
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
Dreamliner - niespodziewana wizyta w Gdańsku
Tel Awiw: eksplozja w autobusie
Będą zmiany w ustawie o usługach turystycznych
Europejskie Centrum Konsumenckie o reklamacjach po wakacjach
Warszawa: w wakacje kursy promów codziennie
Zwiedzanie Krakowa oferta współpracy
4You Airlines zwróci pieniądze za bilety
Ranking hoteli - gdzie najtaniej, gdzie najdrożej
Polskę odwiedzi 14 mln turystów
Bingo Airways: no to zaczynamy...
Orbis publikuje sprawozdanie finansowe
Sfinks: wyniki finansowe za 2011
Co Polacy wiedzą o ekoturystyce?