TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Benefis Adama Małysza w Zakopanem: będzie dodatkowy pociąg

W sobotę, 26 marca, na Wielkiej Krokwi w Zakopanem odbędzie się konkurs narciarski "Skok do celu", będący jednocześnie benefisem Adama Małysza. PKP Intercity przygotowuje w związku z tym specjalny pociąg Express Intercity Tatry (EIC), który pozwoli fanom skoków narciarskich dotrzeć na imprezę.


Swój udział w konkursie potwierdzili Austriacy - Thomas Morgenstern oraz Gregor Schlierenzauer. Obecność w Zakopanem zapowiedzieli również m.in. Janne Ahonen, Michael Uhrmann, Wolfgang Loitzl, Robert Kraniec, Martin Schmitt, Simon Amann, Andreas Kofler oraz Jakub Janda. Impreza rozpocznie się w sobotę 26 marca o godzinie 16.00, a zakończy się około godziny 21.00.

W sobotę 26 marca, pociąg Express InterCity Tatry wyjedzie z Warszawy (zostanie zestawiony z 14 wagonów - trzech klasy pierwszej i 10 wagonów klasy drugiej oraz wagonu barowego). Z uwagi na ograniczenia techniczne na linii między Krakowem a Zakopanem uniemożliwiające poruszanie się składów dłuższych niż ośmiowagononowych, pociąg Tatry od stacji Kraków Płaszów pojedzie do polskiej stolicy narciarstwa jako dwa odrębne składy - jeden z nich będzie zestawiony z ośmiu, a drugi z sześciu wagonów.

W niedzielę w drodze powrotnej z Zakopanego pociągi wyruszą oddzielnie, aby na stacji Kraków Płaszów połączyć się w jeden skład pociągu EIC Tatry.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
benefis Adama Małysza PKP Intercity Skok do celu Express Intercity Tatry EIC Janne Ahonen Michael Uhrmann Wolfgang Loitzl Robert Kraniec Martin Schmitt Simon Amann Andreas Kofler Jakub Janda Thomas Morgenstern Gregor Schlierenzauer Zakopane Kraków Płaszów Warszawy z Warszawy do Zakopanego z Krakowa do Zakopanego dodatkowy pociąg




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję