Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Zobacz także
Promocja Polski podczas 75-lecia słynnych ogrodów Keukenhof
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze lepsza
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw Blogerów
Kto dołączył do Polskich Marek Turystycznych
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci Marriott
Wybierz z Menu 4 kultur
Oscars Bar w andels Hotel Łódź wprowadził nową kartę dań "Menu 4 kultur". Karta jest autorskim pomysłem szefa kuchni hotelu Mirosława Jabłońskiego. Powstała z inspiracji tradycjami kulinarnymi czterech narodowości historycznie związanymi z Łodzią.
W nowej karcie Oscars Bar "Menu 4 kultur" można znaleźć takie przysmaki, jak śledź Maurycego, przysmak Poznańskiego, żur staropolski czy befsztyk tatarski. Dania reprezentują cztery różnorodne, ale doskonale komponujące się ze sobą tradycje kulinarne: polską, niemiecką, rosyjską i żydowską. Związane są również z historycznymi postaciami i przypominają potrawy nieco już zapomniane. Każde danie ma jednak autorską nutę, która wpływa na jego niepowtarzalny smak i aromat.
- Łódź zawsze fascynowała mnie swoim bogactwem kulturowym i historycznym. Planując nowe menu, zdałem sobie sprawę, że cztery narodowości, które miały wpływ na dzisiejszą specyfikę miasta, mają niezwykle różnorodne tradycje kulinarne. Postanowiłem zaczerpnąć z każdej z nich i stworzyć menu na styku czterech kultur - wyjaśnia Mirosław Jabłoński, szef kuchni andels Hotel Łódź, pomysłodawca autorskiego menu.
Weekend 15-17 marca (piątek-niedziela) będzie niepowtarzalną okazją, aby spróbować tych wykwintnych specjałów w specjalnej cenie. Za jedyne 69 zł za osobę można będzie rozsmakować się w samodzielnie wybranych czterech daniach z karty "Menu 4 kultur" Oscars Bar. Przystawka, zupa, danie główne i deser zapewnią wiele ciekawych doznań smakowych i nasycą każdego smakosza. Cena nie obejmuje napojów i alkoholi oraz menu sezonowego. Kuchnia serwuje dania do 24.00, ale biesiadować będzie można dłużej. Oscars Bar otwarty jest codziennie do 1.00.
Cztery kultury na stałe zagościły w Oscars Bar. Zaproponowana karta to dopiero początek inspiracji polsko-niemiecko-rosyjsko-żydowskich. Mirosław Jabłoński zapowiada, że w karcie będą się pojawiały nowe propozycje, które zachwycą kompozycją, fakturą i aromatem.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Standardowe menu odejdzie w niepamięć
Potężna inwestycja w Pyrzowicach
Milionowy turysta w wielickich podziemiach
viaTOLL zbliża się wielkimi krokami
Niemiecka branża turystyczna na plusie
Kapitan Wrona wylądował. Kto kupi samolot?
A co easyJet proponuje pasażerom Maleva?
Węgierskie kąpieliska zostaną skategoryzowane
Polskie kąpieliska - wysoki standard, mała liczba
Orbis przejmie hotele Accor w Europie Środkowej?
Wizz Air: żegnaj Okęcie! witaj Modlin!
Wolny czas, planowanie urlopu...