TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Wybierz z Menu 4 kultur

Oscars Bar w andels Hotel Łódź wprowadził nową kartę dań "Menu 4 kultur". Karta jest autorskim pomysłem szefa kuchni hotelu Mirosława Jabłońskiego. Powstała z inspiracji tradycjami kulinarnymi czterech narodowości historycznie związanymi z Łodzią.


W nowej karcie Oscars Bar "Menu 4 kultur" można znaleźć takie przysmaki, jak śledź Maurycego, przysmak Poznańskiego, żur staropolski czy befsztyk tatarski. Dania reprezentują cztery różnorodne, ale doskonale komponujące się ze sobą tradycje kulinarne: polską, niemiecką, rosyjską i żydowską. Związane są również z historycznymi postaciami i przypominają potrawy nieco już zapomniane. Każde danie ma jednak autorską nutę, która wpływa na jego niepowtarzalny smak i aromat.

- Łódź zawsze fascynowała mnie swoim bogactwem kulturowym i historycznym. Planując nowe menu, zdałem sobie sprawę, że cztery narodowości, które miały wpływ na dzisiejszą specyfikę miasta, mają niezwykle różnorodne tradycje kulinarne. Postanowiłem zaczerpnąć z każdej z nich i stworzyć menu na styku czterech kultur - wyjaśnia Mirosław Jabłoński, szef kuchni andels Hotel Łódź, pomysłodawca autorskiego menu.

Weekend 15-17 marca (piątek-niedziela) będzie niepowtarzalną okazją, aby spróbować tych wykwintnych specjałów w specjalnej cenie. Za jedyne 69 zł za osobę można będzie rozsmakować się w samodzielnie wybranych czterech daniach z karty "Menu 4 kultur" Oscars Bar. Przystawka, zupa, danie główne i deser zapewnią wiele ciekawych doznań smakowych i nasycą każdego smakosza. Cena nie obejmuje napojów i alkoholi oraz menu sezonowego. Kuchnia serwuje dania do 24.00, ale biesiadować będzie można dłużej. Oscars Bar otwarty jest codziennie do 1.00.

Cztery kultury na stałe zagościły w Oscars Bar. Zaproponowana karta to dopiero początek inspiracji polsko-niemiecko-rosyjsko-żydowskich. Mirosław Jabłoński zapowiada, że w karcie będą się pojawiały nowe propozycje, które zachwycą kompozycją, fakturą i aromatem.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Oscars Bar andels Hotel Łódź karta dań Menu 4 kultur szef kuchni hotelu Mirosław Jabłoński śledź Maurycego przysmak Poznańskiego żur staropolski befsztyk tatarski promocja zniżki cztery kultury kuchnia polska niemiecka rosyjska żydowska




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję