Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Szefowie kuchni walczą z głodem na świecie
W sierpniu br. 250 szefów kuchni z 42 krajów Europy, Afryki, Azji i Australii po raz trzeci połączy siły i zawodowe umiejętności w szczytnym celu walki z głodem na świecie, a wszystko w ramach III edycji World Chefs Tour Against Hunger 2011.
W ciągu intensywnych 9 dni szefowie kuchni wezmą udział w różnego rodzaju inicjatywach takich jak np. pokazy kulinarne, charytatywne bankiety w ramach National Food Festival, dożywianie cierpiących głód dzieci, sprzedaż czapek kucharskich i innych branżowych akcesoriów, licytacje kolacji i przedmiotów ofiarowanych przez szefów kuchni i branżowe organizacje, sponsoring firm branży FMCG i HoReCA, a wszystko w celu zebrania funduszy na rzecz uświadamiania o pladze głodu przy jednoczesnym podnoszeniu ceny żywności.
Polskę reprezentować będzie:
1. Joanna Ochniak - Manage
2. Marcin Budynek - Senior Chef
3. Marcin Komsta - Chef
4. Przemysław Kaczor - Chef
5. Paweł Mieszała - Pastry Chef
Patronem akcji jest dr Bill Gallagher - Prezes Honorowy Światowego Stowarzyszenia Społeczności Kucharskiej (WACS) oraz Stowarzyszenie Szefów Kuchni Południowej Afryki (SACA). Dr Bill Gallagher to nieprzeciętna osobowość, prawdziwy autorytet i przyjaciel kucharzy. Z wykształcenia szef kuchni, obecnie inwalida, poruszający się na wózku inwalidzkim, jednak potrafiący już po raz trzeci zjednoczyć społeczność kucharską, by wspólnie pomóc tym najbardziej poszkodowanym przez los - głodujący. W poprzednich dwóch akcjach w 1993 i 2003 roku udało się łącznie zebrać ponad 2 mln Rand , w tym roku walczyć będziemy o 4 mln Rand.
My drużyna z Polski - mamy szansę dorzucić swoją cegiełkę w tej wspaniałej inicjatywie, pod którą podpisujemy się całym sercem. Jednak serce, umiejętności zawodowe i pełne zaangażowanie nie wystarczą, aby godnie reprezentować nasz kraj. Pragniemy popularyzować akcję wśród polskiego społeczeństwa, zwłaszcza wśród koleżanek i kolegów z branży. Mamy również nadzieję na wsparcie finansowe ze strony firm branży HoReCa działających na terenie Polski, które to środki pozwolą zasilić konto akcji na rzecz Walki z Głodem - mówi Joanna Ochniak - manager 2011 WCTAH Polish Chefs Team.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
54 posiedzenie Komisji Regionalnej Europy UNWTO
Długi weekend - kierowco zwolnij!
Kiedy pasażerowie polecą z Modlina
Podróżni potrzebują urozmaicenia na rynku kolejowym
Zagraniczne MSZ ostrzegają swoich turystów
Smakosze spotkają się w Koszycach