Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Największe targi turystyczne w zachodniopomorskim
W miniony weekend w Szczecinie odbywał się festyn turystyczny "Piknik nad Odrą". Najważniejszym wydarzeniem Pikniku były XXI Targi Turystyczne MARKET TOUR.
Targi te są organizowane nieprzerwanie od 1992 roku przez Zachodniopomorską Agencję Rozwoju Turystyki, a od siedmiu lat wspólnie z Międzynarodowymi Targami Szczecińskimi. Jest to miejsce prezentacji i promocji atrakcji regionów turystycznych oraz oferty biur podróży i obiektów noclegowych.
Festiwal Wyrobów i Kuchni Regionalnych
Jedną z atrakcji "Pikniku Nad Odrą" jest Festiwal Wyrobów Regionalnych. Jest to wydarzenie kulinarne, które ma na celu promowanie regionalnej, lokalnej i tradycyjnej kuchni z województwa zachodniopomorskiego i nie tylko. Przyszłoroczny festiwal będzie miał charakter kiermaszowo - promocyjny oraz kulturalny. Uczestniczyć w nim będą grupy producenckie z branży rolno - spożywczej, firmy, gospodarstwa rolne produkujące ekologiczną, tradycyjną żywność, Koła Gospodyń Wiejskich, Gospodarstwa Agroturystyczne, artyści ludowi.
Wielkie gotowanie
Hitem imprezy stało się przygotowanie wielkiego paleniska, nad którym w olbrzymim 2 500 litrowym garze gotowane są regionalne przysmaki. W 2008 roku była to na przykład gigantyczna Zupa Rybna po Szczeciński, do sporządzenia której zużyto 400 kg ryb i 120 kg papryki, natomiast podczas ostatniej edycji ugotowano Paprykarz Szczeciński, który rozdano dla 10 000 osób. W 2009 roku ugotowano Paprykarz Szczeciński, w 2010 Pikantną Zupę Piknikową. Tradycyjnie pierwsze porcje wydawane są przez prezydenta Szczecina i przewodniczącego Rady Miejskiej.
8 Targi Żywności i Produktów Ekologicznych ORGANIC
Po raz drugi Piknikowi nad Odrą towarzyszyły również Targi Żywności i Produktów Ekologicznych ORGANIC. Była to doskonała okazja do spotkania producentów, dystrybutorów oraz instytucji promujących żywność i produkty ekologiczne ze swoimi klientami.
Wiosenny festyn rodzinny
Wiosenny festyn rodzinny, to stoiska pełne kolorowych zabawek, pamiątek i wyrobów artystycznych. Stoiska oferujące wyroby rzemieślnicze są doskonałą okazją do nabycia niecodziennych, często jedynych w swoim rodzaju pięknych przedmiotów.
Na festynie nie brakuje atrakcji dla najmłodszych, oferowanych przez wesołe miasteczka, stoiska z barwnymi balonami, zabawkami i słodkimi przysmakami. Na scenie zlokalizowanej na przeciwko stoisk odbywały się m.in. pokazy tańca, występy folklorystyczne, konkursy.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział targi, konferencje, workshop:
Nowe Trendy w Turystyce już za
POT uhonorowała Ambasadorów Kongresów
Dział biura turystyczne:
eSky reklamuje się, że taniej niż u
Starsze aktualności:
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Egipt wzbogaci się o kolejną atrakcję?
Podsumowanie warsztatów kulinarnych w hotelu Sheraton
Dyskusja o TFG znów przesunięta
Ryanair skarży Lotnisko Chopina
Kłopoty z odprawą na brytyjskich lotniskach
Rząd Łotwy zwiększa udziały w AirBaltic
Polskie niebo wśród najtańszych
IV Olimpiada Wiedzy Hotelarskiej za nami
Jak spędzimy tegoroczne ferie zimowe?