TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Nowa restauracja w warszawskim hotelu Sheraton

W ofercie kulinarnej warszawskiego Sheratona pojawiła się nowa propozycja - restauracja InAzia serwująca kuchnię Południowo - Wschodniej Azji. Szefem Kuchni restauracji InAzia został Marcin Sasin.


Restauracja InAzia to nowe miejsce, które stworzono, aby serwować tradycyjną kuchnię Azji w nowoczesny sposób. Wizyta w InAzia to kulinarna podróż przez Tajlandię, Wietnam, Singapur i Chiny, a także smaki i aromaty Indonezji. Restaurację wyróżniają dania przygotowywane na oryginalnych składnikach, które szef kuchni importuje z Azji, łączące tradycyjne receptury z najnowszymi trendami kulinarnymi.

W menu znajdują się potrawy komponujące stuletnie przepisy z elementami kuchni molekularnej czy technikami przygotowywania dań metodą sous vide. Celem przyświecającym powstaniu nowej restauracji było zadbanie o przeżycie kulinarne, stąd też obsługa specjalizuje się w sztuce finiszu dania, która odbywa się przy stoliku na oczach gości. Jak mówi Marcin Sasin, szef kuchni restauracji InAzia, ten element stanowi uzupełnienie jego wizji nowoczesnej kuchni Azji w wydaniu premium.

W karcie dań szef kuchni szczególnie poleca halibuta przyrządzonego w mleku kokosowym z groszkiem i trawą cytrynową, jak twierdzi to jego danie popisowe. Będąc w restauracji należy jednak również spróbować zupy tom yam kung z krewetkami, kolendrą, pomidorami i chili, a także dań z woka, które przygotowuje doświadczony Wok Master z Balii. Karta dań InAzia oferuje możliwość komponowania własnych zestawów oraz tworzenia menu degustacyjnego.

Marcin Sasin, szef restauracji InAzia posiada piętnastoletnie doświadczenie kulinarne, które zdobywał pod okiem wybitnych tajskich szefów kuchni w Polsce, jak również podczas licznych podróży do Azji. Marcin zafascynowany jest sztuką kulinarną Tajlandii, Singapuru i Chin, a nowa restauracja jest spełnieniem jego zawodowych marzeń.

Oprócz wykwintnych kulinariów doświadczenie wzbogacają wnętrza, które odzwierciedlają najnowsze trendy w azjatyckim designie. Przytulności dodają beże, złoto i odcienie miedzi, które łączą się harmonijnie z ogromnymi lampami i podświetlanymi szklanymi elementami. Osoby, które cenią sobie prywatność lub pragną zorganizować intymną kolację będą mogły skorzystać z dwóch prywatnych sal - jedna z nich ma charakter loungowy, co może być dodatkową atrakcją wizyty w restauracji InAzia.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
hotel Sheraton restauracja InAzia Marcin Sasin szef kuchni kuchnia Azji kulinarna podróż menu szef kuchni trendy kulinarne nowoczesna kuchnia w hotelu karta dań




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję