Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
Nowa restauracja w warszawskim hotelu Sheraton
W ofercie kulinarnej warszawskiego Sheratona pojawiła się nowa propozycja - restauracja InAzia serwująca kuchnię Południowo - Wschodniej Azji. Szefem Kuchni restauracji InAzia został Marcin Sasin.
Restauracja InAzia to nowe miejsce, które stworzono, aby serwować tradycyjną kuchnię Azji w nowoczesny sposób. Wizyta w InAzia to kulinarna podróż przez Tajlandię, Wietnam, Singapur i Chiny, a także smaki i aromaty Indonezji. Restaurację wyróżniają dania przygotowywane na oryginalnych składnikach, które szef kuchni importuje z Azji, łączące tradycyjne receptury z najnowszymi trendami kulinarnymi.
W menu znajdują się potrawy komponujące stuletnie przepisy z elementami kuchni molekularnej czy technikami przygotowywania dań metodą sous vide. Celem przyświecającym powstaniu nowej restauracji było zadbanie o przeżycie kulinarne, stąd też obsługa specjalizuje się w sztuce finiszu dania, która odbywa się przy stoliku na oczach gości. Jak mówi Marcin Sasin, szef kuchni restauracji InAzia, ten element stanowi uzupełnienie jego wizji nowoczesnej kuchni Azji w wydaniu premium.
W karcie dań szef kuchni szczególnie poleca halibuta przyrządzonego w mleku kokosowym z groszkiem i trawą cytrynową, jak twierdzi to jego danie popisowe. Będąc w restauracji należy jednak również spróbować zupy tom yam kung z krewetkami, kolendrą, pomidorami i chili, a także dań z woka, które przygotowuje doświadczony Wok Master z Balii. Karta dań InAzia oferuje możliwość komponowania własnych zestawów oraz tworzenia menu degustacyjnego.
Marcin Sasin, szef restauracji InAzia posiada piętnastoletnie doświadczenie kulinarne, które zdobywał pod okiem wybitnych tajskich szefów kuchni w Polsce, jak również podczas licznych podróży do Azji. Marcin zafascynowany jest sztuką kulinarną Tajlandii, Singapuru i Chin, a nowa restauracja jest spełnieniem jego zawodowych marzeń.
Oprócz wykwintnych kulinariów doświadczenie wzbogacają wnętrza, które odzwierciedlają najnowsze trendy w azjatyckim designie. Przytulności dodają beże, złoto i odcienie miedzi, które łączą się harmonijnie z ogromnymi lampami i podświetlanymi szklanymi elementami. Osoby, które cenią sobie prywatność lub pragną zorganizować intymną kolację będą mogły skorzystać z dwóch prywatnych sal - jedna z nich ma charakter loungowy, co może być dodatkową atrakcją wizyty w restauracji InAzia.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
50 lecie marki ważnej dla światowego
Enoturystyka rozwija się w
Starsze aktualności:
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Ryanair: więcej płatnych miejsc
Opolskie na Targach ITB w Berlinie
Ryanair - więcej połączeń z Krakowa
Potrzeby komunikacji w branży turystycznej
Turyści zapłacą podatek w Lizbonie
Konieczna zmiana terminu TT Warsaw
Joanna Mucha zostanie zdymisjonowana?
Pomorskie inwestuje w turystykę przyjazdową
Nieudany sierpień na warszawskim lotnisku
Questing znaczy zagadkowe zwiedzanie
Wiosną nowy terminal na Lotnisku Chopina
Lotnisko Chopina - pociągi wożą powietrze
Turyści pojadą do Pekinu i Szanghaju bez wizy
Już wkrótce Dzień Kuchni Polskiej
Starbucks będzie sprzedawał alkohol
CBA kontroluje Podlaską Regionalną Organizację Turystyczną
Nowe centrum turystyczne na Jurze
Dinner Show- 1 grudnia zapraszamy na uroczysty bankiet
potrzebuję 2 miejsca na przejazd do Bormio w dniu 11.02.2017