Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. Turystyki
- JUNIOR PRODUCT MANAGER
- Pilotaż/Kraków/4.06
- TUI WROCŁAW - Specjalista ds. turystyki
- WROCŁAW: Specjalista ds. turystyki
- Pilot wycieczek CHINY HONGKONG
- Specjalista ds Turystyki
- Doradca ds. Wypraw Motocyklowych
- Antalya - obsługa Klientów Sun & Fun Holidays...
- specjalista ds. turystyki - dział rezerwacji


Nowa restauracja w warszawskim hotelu Sheraton
W ofercie kulinarnej warszawskiego Sheratona pojawiła się nowa propozycja - restauracja InAzia serwująca kuchnię Południowo - Wschodniej Azji. Szefem Kuchni restauracji InAzia został Marcin Sasin.
Restauracja InAzia to nowe miejsce, które stworzono, aby serwować tradycyjną kuchnię Azji w nowoczesny sposób. Wizyta w InAzia to kulinarna podróż przez Tajlandię, Wietnam, Singapur i Chiny, a także smaki i aromaty Indonezji. Restaurację wyróżniają dania przygotowywane na oryginalnych składnikach, które szef kuchni importuje z Azji, łączące tradycyjne receptury z najnowszymi trendami kulinarnymi.
W menu znajdują się potrawy komponujące stuletnie przepisy z elementami kuchni molekularnej czy technikami przygotowywania dań metodą sous vide. Celem przyświecającym powstaniu nowej restauracji było zadbanie o przeżycie kulinarne, stąd też obsługa specjalizuje się w sztuce finiszu dania, która odbywa się przy stoliku na oczach gości. Jak mówi Marcin Sasin, szef kuchni restauracji InAzia, ten element stanowi uzupełnienie jego wizji nowoczesnej kuchni Azji w wydaniu premium.
W karcie dań szef kuchni szczególnie poleca halibuta przyrządzonego w mleku kokosowym z groszkiem i trawą cytrynową, jak twierdzi to jego danie popisowe. Będąc w restauracji należy jednak również spróbować zupy tom yam kung z krewetkami, kolendrą, pomidorami i chili, a także dań z woka, które przygotowuje doświadczony Wok Master z Balii. Karta dań InAzia oferuje możliwość komponowania własnych zestawów oraz tworzenia menu degustacyjnego.
Marcin Sasin, szef restauracji InAzia posiada piętnastoletnie doświadczenie kulinarne, które zdobywał pod okiem wybitnych tajskich szefów kuchni w Polsce, jak również podczas licznych podróży do Azji. Marcin zafascynowany jest sztuką kulinarną Tajlandii, Singapuru i Chin, a nowa restauracja jest spełnieniem jego zawodowych marzeń.
Oprócz wykwintnych kulinariów doświadczenie wzbogacają wnętrza, które odzwierciedlają najnowsze trendy w azjatyckim designie. Przytulności dodają beże, złoto i odcienie miedzi, które łączą się harmonijnie z ogromnymi lampami i podświetlanymi szklanymi elementami. Osoby, które cenią sobie prywatność lub pragną zorganizować intymną kolację będą mogły skorzystać z dwóch prywatnych sal - jedna z nich ma charakter loungowy, co może być dodatkową atrakcją wizyty w restauracji InAzia.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Wrocław trafi do przewodnika
WARS testuje płatności
Gault & Millau wraca do
Dział hotele, pensjonaty:
Kto wybierał małe obiekty noclegowe w 2024
Ilu turystów odwiedziło
Rozpoczęło się głosowanie w Mistrzostwach
Starsze aktualności:
Dlaczego Polacy wybierają All
Jakie festiwale wybierają
Lufthansa przejmie udziały w ITA
Dolny Śląsk promuje się nad
Więcej punktów wydawania paszportów
Pobyty turystów wyraźnie dłuższe niż rok
Cateringi dietetyczne w kontroli nie wypadły
Ceny w hotelach obniżone z
Rezerwacje na przewóz roweru za
Ryanair: więcej płatnych miejsc
Opolskie na Targach ITB w Berlinie
Ryanair - więcej połączeń z Krakowa
Potrzeby komunikacji w branży turystycznej
Turyści zapłacą podatek w Lizbonie
Dinner Show- 1 grudnia zapraszamy na uroczysty bankiet
potrzebuję 2 miejsca na przejazd do Bormio w dniu 11.02.2017
Konieczna zmiana terminu TT Warsaw
Joanna Mucha zostanie zdymisjonowana?
Pomorskie inwestuje w turystykę przyjazdową
Nieudany sierpień na warszawskim lotnisku
Questing znaczy zagadkowe zwiedzanie
Wiosną nowy terminal na Lotnisku Chopina
Lotnisko Chopina - pociągi wożą powietrze