TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






The Oriental: kaczka orientalna w roli głównej

Karta dań restauracji The Oriental w warszawskim Sheratonie zdominowana zostanie przez kaczkę orientalną. Szef kuchni Aprochet Inboom zaserwuje ją na wiele sposobów. Zawsze będzie ją jednak piekł w tradycyjny orientalny sposób, z typowymi dla tej części świata przyprawami: korą cynamonową, anyżem, a także taki dodatkami jak liczi.


Aprochet Inboom, szef kuchni restauracji The Oriental proponuje kaczkę orientalną w następujących daniach: zupa w stylu chińskim z kuleczkami z kaczki z kolendrą, makaronem sojowym i warzywami (35 zł), kaczka w sosie mandarynkowym z chili i warzywami z woka (66 zł), kaczka z ananasem i liczi w czerwonym curry (79 zł), smażona pierś kaczki z sosem pieprzowo-czosnkowym (79 zł), smażona kaczka w sosie bazyliowym z chili, podana na gorącym talerzu (79 zł). Smak dania dopełniają wyselekcjonowane przez hotelowego sommeliera wina.

Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw. Szef kuchni The Oriental serwuje gościom niezwykłą podróż kulinarną po krajach Orientu: Tajlandii, Chin, Japonii, a także Indonezji i Malezji.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
The Oriental kaczka orientalna Sheraton Aprochet Inboom kuchnia orientalna sommelier wina Tajlandia Indonezja Malezja Japonia Chiny wina




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję