WARS będzie serwował świąteczne dania
Od 22 grudnia pasażerowie pociągów PKP Intercity będą mogli skosztować tradycyjnych, świątecznych potraw serwowanych w wagonach WARS.
Specjalna oferta dostępna będzie w wagonach gastronomicznych do 6 stycznia. Receptury i sposób przygotowania potraw zostały opracowane przez szefa kuchni WARS - Piotra Zaborowskiego.
W dedykowanej ofercie świątecznego menu pasażerowie znajdą m.in czerwony barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, rybę oraz ciasto piernikowe.
"Menu WARS na święta to z jednej strony tradycyjne, znane z wigilijnych stołów potrawy, a z drugiej kilka nowych kulinarnych pomysłów, stąd naszym głównym daniem jest dorsz z duszonymi kurkami i buraczkami na miodzie. Mamy nadzieję, że będzie to nie tylko smaczne danie, ale i inspiracja do zmiany świątecznego menu również przy rodzinnym stole."- mówi Piotr Zaborowski, szef kuchni WARS.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Konsorcjum Polskich Biur Podróży- Trade & Travel Company nagrodzone
Hawana pogrążyła się w ciemnościach
Wrocław: zniżki na otwarcie terminalu
TSS szkoli nowe biura w sprzedaży biletów kolejowych
UOKiK kwestionuje regulamin przewoźnika