Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Mięso z wąglikiem trafiło do sklepów i restauracji w Warnie
Szef administracji regionu warneńskiego, Stojan Pasew poinformował, że mięso zarażone bakteriami wąglika trafiło do wielu restauracji, barów i sklepów w okolicach Warny.
Firma, której zostało dostarczone wadliwe mięso, prowadzi ewidencje zgodnie z przyjętymi normami, co pomoże w ustaleniu, do kogo trafiły produkty z bakteriami.
Pasew jednocześnie uspokaja, że firma ta nie sprzedawała mięsa do żłobków, przedszkoli i domów pomocy społecznej.
Restauracje, które kupiły zarażone mięso, będą przez jakiś czas zamknięte. Musi zostać przeprowadzone odkażanie pomieszczeń. Właściciele lokali zostali zobligowani do umieszczenia komunikatów na drzwiach wejściowych restauracji, z jakiej przyczyny została ona zamknięta.
Z przekazanych informacji wynika, że mięso zostało rozprowadzone do 23 obiektów: w tym m.in. do sześciu restauracji w Złotych Piaskach i czternastu barów i lokali gastronomicznych na terenie Warny.
Władze Warny poinformowały, że żadna z 26 osób, które konsumowały mięso z bakteriami, nie ma oznak zakażenia, jednak zaleca się zachowanie szczególnej ostrożności i natychmiastowy kontakt z lekarzem przy niepokojących objawach.
W ostatnim czasie w regionie warneńskim padło kilka krów, których mięso trafiło do mieszkańców okolicznych wsi. Obecnie mieszkańcy leczeni są za pomocą antybiotyków, natomiast inspektorat weterynaryjny przystąpił do szczepienia bydła i wystosował zakaz wypasu krów poza gospodarstwami.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Skażone wąglikiem mięso w restauracjach Warny
[2015-07-25 21:56 80.52.226.*]
konkurencja działa! i to z jakim efektem! a kiedy zaczną strzelać do turystów? odpowiedz »
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział biura turystyczne:
ECTAA wybrała preferowany kierunek podróży na 2025
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Promocja Polski podczas 75-lecia słynnych ogrodów
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Jak Polacy wybierają wakacyjne oferty?
Louvre Hotels Group chce otworzyć nowy kompleks hotelowy
Rząd przyjął projekt nowelizacji ustawy o usługach turystycznych
Jak AccorHotels oddziałuje na światowy rynek?
Powietrze w samolotach może być szkodliwe?
Więcej Polaków wyjedzie na wakacje
W Szklarskiej Porębie powstaje nowy aparthotel
Agencja Turystyczna Arkadiaz Wrocłąwia, czy ktoś zna,poleca?
Talibowie odpowiedzialni za atak na hotel w Kabulu
Grecja nadal najpopularniejsza wśród turystów
Koleje Dolnośląskie wprowadziły nową aplikację dla pasażerów
Wzrasta zapotrzebowanie na nowe samoloty
Znamy laureatów konkursu Best Hotel Award 2015
Zmiany dotyczące klauzul abuzywnych
Warszawskie hotele optymistycznie nastawione na przyszły rok
Rozpoczął się Kongres Turystyki Polskiej. Jakie są oczekiwania wobec niego?
Oświadczenie MSZ po zamachu w Stambule
Grecos Holiday ma nową gwarancję
SAS wprowadza ograniczenia w serwowaniu drinków
Co Polacy wybierają w restauracjach?
W których regionach AmRest generuje największe przychody?
Ozonatory-likwidacja "zapachów" odgrzybianie,odswiezanie pomieszczen