Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina Warsaw na liście najlepszych restauracji w regionie
5 czerwca 2011, podczas ceremonii zamknięcia “Dining Guide Food Show" w Budapeszcie, ogłoszono po raz pierwszy listę 10 Najlepszych Restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej. La Rotisserie jako jedyna polska restauracja znalazła się na tej prestiżowej liście.
Cieszący się największym uznaniem na Węgrzech magazyn o turystyce kulinarnej, Dining Guide, opublikował po raz pierwszy ranking restauracji w Europie Środowko-Wschodniej, które będą walczyć o nagrodę CEEfood (Central and Eastern Europe Food). Celem organizatorów jest ustanowienie dorocznej tradycji wręczania statuetek najlepszym restauracjom w regionie, na wzór 7th Hungarian TOP 10.
W dwufazowym konkursie wzięły udział restauracje z dziesięciu państw: Bułgaria, Czechy, Chorwacja, Polska, Węgry, Rumunia, Serbia, Słowacja, Słowenia oraz Turcja. W pierwszej fazie eksperci nominowali najlepsze restauracje ze swojego kraju, które następnie zostały poddane dogłębnej ocenie i testom przez międzynarodowe jury CEEfood.
CEEfood jest całkowicie niezależną organizacją, której jury anonimowo odwiedza restauracje, testuje je i płaci za wszystkie posiłki. Aby wziąć udział w konkursie restauracja nie musi spełniać żadnych szczególnych wymogów, sprzedawać konkretnych produktów, ani też przedstawić długiej historii swojej działalności lub listy wcześniej zdobytych nagród.
.
W dziesięciostopniowej skali oceniane były między innymi również: technologia, atmosfera w restauracji, prezentacja. Zwycięzca CEEfood zostanie ogłoszony pod koniec roku.
Zwieńczeniem Węgierskiego Dining Guide Food Show była ekskluzywna, niedzielna gala, w której uczestniczyły restauracje Hungary’s Chateau Visz oraz Arany Kaviár, zaś szefowie kuchni topowych restauracji ze Słowacji, Czech, Turcji, Serbii i Słowenii przygotowali wyszukaną kolację degustacyjną dla wszystkich uczestników wieczoru. Wśród popisowych dań znalazły się specjały kuchni regionu, między innymi wędzony jęzor wołowy z groszkowym purée, suszonymi jabłkami i pieczoną cebulką z majerankiem; gotowana na wolnym ogniu jagnięcina nadziewana liśćmi winogron podawana z jogurtem i domowym, słodkim sosem chilli.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
ECTAA wybrała preferowany kierunek podróży na 2025
Udany pierwszy kwartał w Porcie Lotniczym
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Tramwaj wodny nie zatrzyma się w Sopocie?
Podlaska Regionalna Organizacja Turystyczna nagradza i szkoli
UEFA chwali organizację EURO 2012 w Polsce
Nowinki techniczne dla biur podróży
Konferencje gastronomiczne na targach
W restauracjach WOOK pragnienie gasi Pepsi
Dokąd wybierają się Polacy na długi weekend?
Krakow Business Run urósł dwukrotnie
Sekret długowieczności kryje się w serze
Ofensywa zakupowa linii lotniczych
Lotnisko Chopina rządzi... na Twitterze
Rozkład jazdy PKP Intercity: uwagi pasażerów w tysiącach
Turcja zapowiada ułatwienia wizowe dla Polaków