Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Zostań restauratorem na jeden dzień
Amatorzy gotowania, którzy marzyli o otwarciu własnej restauracji teraz mogą zrealizować swoją fantazję i to bez żadnych zezwoleń. Wystarczy kawałek placu, czy chodnika, skwerku, tudzież parku oraz dzień wolny. Bowiem prosto z Finlandii dotarła już do Polski akcja obchodów Dnia Restauracji, w myśl której marzenie wielu osób, o poprowadzeniu własnej restauracji, w końcu się spełni.
Jak podkreślają organizatorzy akcji chodzi główne o dobrą zabawę. Dlatego restauratorzy nie będą mogli sprzedawać alkoholu. Z kolei koszt dań nie powinien przekraczać rzeczywistej ceny półproduktów, z których zostaną przygotowane dania - o zarobku nie może być mowy.
Pomimo, iż Dzień Restauracji to wydarzenie stosunkowo młode, już znalazło wierną rzeszę sympatyków na całym świecie. Pierwsze obchody akcji odbyły się w maju 2011 roku. Wówczas za pośrednictwem Facebook`a udało się zwerbować kilkunastu uczestników z samych Helsinek. Od tamtej pory w Finlandii odbyły się już cztery edycje kulinarnego meetingu. W lutym do wydarzenia dołączyli uczestnicy z 12 krajów. Tegoroczna akcja przyciągnie jednodniowe restauracje, aż z 18 krajów. Codziennie pojawiają się nowe zgłoszenia, do chwili obecnej chęć uczestnictwa wyraziło 700 miejsc.
Pomysłodawcą i twórcą projektu jednodniowych restauracji jest Fin, Olli Siren.
Na tegorocznej edycji Dnia nie zabraknie uczestników z Polski. Chęć sprawdzenia swoich organizacyjno-kulinarnych umiejętności wyraziły dwie osoby z Poznania. W parku na Starym Browarze stanie jedna z restauracji. W autorskim menu znajdą się m.in. grillowane kanapki, ciasta i napoje.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział centra informacji i promocji:
W Polsce podróże są
a&o Hostels promuje turystykę młodzieżową w
Polska turystyka rośnie i będzie
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Queen Elizabeth 2 luksusowym hotelem?
Obsługa pasażerów z niepełnosprawnością
Orbis - kolejna umowa franczyzy na *** hotel
Na co warto zwrócić uwagę ubezpieczając hotel?
Akademia Euro. Przed nami kluczowy etap przygotowań do Mistrzostw
Polacy planują masową ucieczkę
Czy legitymacja studiow zaocznych uprawnia do zniżek na autobusy ???
Amerykański specjał dostępny w Polsce
Oman rozpoczął walkę o turystów
Co wywołuje turystykę pokerową?
Rainbow Tours: po upadku Sky Clubu rezerwacje wzrosły
Kibice oglądają nie tylko mecze
Ilu pracowników odejdzie z PPL?
