TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter




Przewoźnik z najlepszą obsługą cateringową

Europejscy przewoźnicy po raz kolejny zostali wyróżnieni, tym razem uwaga jurorów skupiła się na zapleczu gastronomicznym. Sędziowie oceniali smak dań serwowanych na pokładach samolotów, ich jakoś oraz sposób podania.


Najwyższe wyróżnienie otrzymały holenderskie linie lotnicze - KLM. Przewoźnik otrzymał wyróżnienie Skycanners European Airline Food Awards w kategorii lotów długodystansowych. Menu w klasie biznesowej zmienia się co tydzień. Potrawy są przygotowywane przez Richarda Ekkebusa, szefa kuchni odznaczonego gwiazdkami Michelin. Potrawy w klasie biznes to np. duszona dziczyzna, dorsz w curry w sosie kokosowo-cytrynowym. Podróżujący w klasie ekonomicznej mogą zjeść kanapki z organicznego pieczywa.

"Do niedawna jedzenie w samolotach uznawane było za mdłe. Jednak, jakość serwowanych potraw w czasie lotu znacznie się poprawiła. Linie lotnicze kładą większy nacisk, na jakość podawanych potraw. Większość linii lotniczych uświadomiła sobie, że jakość jedzenia na pokładzie odgrywa ważną rolę wizerunkową" - zauważa Victoria Bailie z Skyscanners.

Kulinarne wyróżnienia otrzymały również linie Aeroflot, SAS, Air France i British Airways.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
najlepsze jedzenie w samolotach KLM samoloty dania menu ranking Skycanner smaczne posiłki klasa biznesowa ekonomiczna Richard Ekkebus Marcel Wanders linie lotnicze Aeroflot SAS Air France British Airways kulinarne wyróżnienia wyróżnienie




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję