Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Najlepszy szef kuchni wybrany
Kulinarna uczta dla podniebienia - tak krótko podsumować można konkurs dla najlepszych kucharzy z całej Polski, prezentujących swe zdolności niezwykle wymagającemu jury.
Wine & Food Noble night to uroczysta kolacja, w której udział bierze blisko 1000 gości. W jej trakcie odbywa się prestiżowy konkurs kulinarny, którego uczestnicy to zespoły z kilkunastu wybranych restauracji kraju. Konkursowa kapituła ma za zadanie wskazać, która z propozycji przygotowanych pod czujnym okiem szefów kuchni zasługuje na najwyższe uznanie.
Tegoroczna edycja konkursu odbyła się w minioną sobotę. Zadaniem ekip było przygotowanie autorskiego menu, składającego się z przystawki, dania głównego i deseru. Ocenie podlegały smak potrawy, jej podanie, a także umiejętność niebanalnego łączenia smaków. Osobno oceniano każde z podawanych przez zespół dań.
Największe uznanie kapituły i zgromadzonych gości zyskały propozycje podane przez Witolda Iwańskiego, szefa restauracji Aruana z Serocka. W przygotowanym przez niego menu, jako przystawka znalazło się wędzone jajko z sosem z kurczaka, chrupiącą skórą i okruchami chleba z czarnuszką. Danie główne to ciekawe połączenie policzków wieprzowych, pierogów ruskich, palonej kapusty i suszonej moreli, wszystko oprószone pudrem chwały. Konkursowe propozycje ukoronował deser, na który podano lody z palonego masła z orzechowym crumble z dodatkiem gorzkiej czekolady i płatków soli.
Tegoroczny zwycięzca obecnie zatrudniony jest jako szef kuchni restauracji Aruana w Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku. Doświadczenie zdobywał w Sztokholmie i Oslo, w restauracjach nagrodzonych gwiazdkami Michelin. Pracował również w Instytucie Paula Bocuse'a w Lyonie.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział nagrody i wyróżnienia:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Popularny lokal został zamknięty
Warszawa na targach lotniczych w Berlinie
Egipska turystyka pokona kryzys?
Regulowanie czasu pracy restauracji niezgodne z konstytucją?
Wsparcie inwestycyjne przedsiębiorstw z branży turystycznej
Grecja: rezerwacje spadły o połowę
Linie lotnicze mogą pobierać opłaty za bagaż
Menu tej restauracji groźne dla zdrowia
Casamundo: pięć niezwykłych miejsc na wakacje
VI edycja ogólnopolskiego spotkania branży turystycznej
Kolejna kawiarnia Costa by coffeeheaven otwarta
Co dziwnego przewożą pasażerowie?
Czy poznamy przyczyny katastrofy Airbusa Air France?
Rynek podróży służbowych rośnie