TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Kolacja charytatywna w warszawskim Sheratonie

W warszawskim Sheratonie już po raz trzeci zorganizowano wyjątkową kolację charytatywną, której pomysłodawcami są Fundacja Orimari i sieć Starwood Hotels & Resorts. Podczas wydarzenia licytowano perełki kulinarne przygotowane przez sześciu szefów kuchni hoteli Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie, Westin oraz Le Meridien Bristol. Środki zebrane podczas kolacji zostaną przeznaczone na zakup sprzętu medycznego do intensywnej terapii noworodków dla Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala Dziecięcego w Olsztynie.


Kolacja charytatywna "Smaki Dobra" to elitarna impreza, na którą zaproszeni są wyjątkowi goście - przyjaciele Fundacji Orimari, osoby o ogromnej wrażliwości i wyjątkowej hojności. Tegoroczna licytacja przyniosła aż 650 tysięcy zł.Na aukcję oprócz dań kulinarnych szefowie kuchni pięciogwiazdkowych hoteli przygotowali też inne atrakcje - m. in. kursy gotowania czy specjalne kolacje. Licytowano także wyjątkowe alkohole - m.in. kolekcję najlepszych win hiszpańskich.

Najwyższa kwota za kulinarną perełkę, jaką udało się tego wieczoru osiągnąć wyniosła ponad 37 tys. zł., a jej autorem był Janusz Korzyński, szef kuchni hotelu Westin Warsaw, który przygotował "Kraba Królewskiego", podanego z kolendrowym risotto, czarnym kawiorem jesiotra i świeżą truflą oraz przegrzebkami z chutney kafirowym i żurawinową tapenadą.

Kolację charytatywną "Smaki Dobra" swoją obecnością uświetnili m.in. Kinga Rusin, Aneta Kręglicka i Robert Kozyra, a samo wydarzenie poprowadzili - Dorota Wellman oraz Jarosław Kuźniar. Oficjalnymi partnerami kolacji byli: Starwood Hotels & Resort, Porsche, Windrose Air i Centrum Wina.

Łączna suma środków zebranych podczas trzech edycji kolacji "Smaki Dobra" wynosi 1 mln 306 tysięcy zł. To spora kwota i w porównaniu do innych działań charytatywnych, które czasem dają więcej hałasu medialnego niż rzeczywistych wyników, dzięki niej można zrobić coś na prawdę dobrego.

Kolacja "Smaki Dobra" to cykliczny projekt Fundacji Orimari oraz sieci Starwood Hotels & Resorts, która zarządza w Polsce hotelami Sheraton, Westin i Le Meridien Bristol. Jest to jedyne takie wydarzenie w Polsce, a inspiracją do jej organizacji była chęć wykorzystania talentu szefów kuchni do pozyskania środków dla dzieci potrzebujących pomocy.

Fundacja Orimari współpracuje z siecią Starwood Hotels & Resorts od 2008 r. i organizuje szereg imprez charytatywnych podczas których pozyskiwane są środki finansowe na zakup sprzętu medycznego dla dzieci.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Sheraton Starwood Hotels & Resorts Smaki Dobra Porsche Windrose Air Centrum Wina kolacja charytatywna Orimari fundacja Le Meridien bristol Westin Szpital Dziecięcy w Olsztynie kursy gotowania specjalne kolacje licytacja Janusz Korzyński Westin Warsaw krab królewski risotto jesiotr trufle Dorota Wellman Jarosław Kuźniar impreza charytatywna pozyskiwanie środków finansowych Kinga Rusin Aneta Kręglicka i Robert Kozyra




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję