Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Zobacz także
Praktyczne szkolenie dla przyszłych rezydentów
LOT zapowiada nowe połączenie z Warszawy
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i kultura
PIG: Miało być wsparcie dla turystyki i gastronomii, a jest miesiąc milczenia
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu przedsiębiorców
Dla kogo Brązowy Durszlak?
Kucharze restauracji Hotelu Styl 70 w Piasku k. Pszczyny wywalczyli III miejsce w konkursie kulinarnym, który towarzyszył VIII Festiwalowi Śląskich Smaków. Laureaci otrzymali w nagrodę Brązowy Durszlak w kategorii profesjonalistów za przygotowanie trzech dań regionalnej kuchni śląskiej.
Wśród nagrodzonych dań znalazły się:
- świeży boczek sous vide z sosem piwno-chrzanowym na powidłach z suszonych śliwek
(danie posiada także certyfikat Śląskich Smaków),
- pikantny krem z oberiby z suszonym bekonem i długo gotowanym jajkiem,
- polędwica z jelenia souse vide z krupniokiem i chutney`em z brusznicy i jabłek podana z ziemniakami foie gras i pianką tymiankową.
W zamyśle Wojciecha Krzaka - Szefa Kuchni nie zabrakło jak zawsze innowacyjnego podejścia do tradycyjnej kuchni śląskiej. Dania w trakcie konkursu wyróżniały się nie tylko nowoczesną i wykwintną formą podania, ale przede wszystkim sposobem przygotowania opartym na nowoczesnych technikach gotowania. Na stoisku, przy którym zdolni kucharze restauracji Styl 70 tworzyli konkursowe potrawy znalazło się zatem urządzenie do gotowania metodą sous vide czy ręczna wędzarka, która uświetniła podanie dania głównego.
Nagrodę odebrali kucharze uczestniczący w konkursowych zmaganiach: Andrzej Ciaputa i Łukasz Baliński. Jak co roku w trakcie festiwalu konkurs kulinarny odbył się w trzech kategoriach: profesjonaliści, szkoły gastronomiczne oraz amatorzy, a w kilkugodzinnym gotowaniu udział wzięło 21 drużyn.
W 2013 r. restauracja Hotelu Styl 70 z Piasku k. Pszczyny dołączyła do grona najlepszych restauracji serwujących tradycyjną kuchnię śląską i otrzymała certyfikat Szlaku Kulinarnego "Śląskie Smaki". Wnętrza hotelu i restauracji tworzą zaskakujące połączenie elementów wystroju, zaczerpniętych z tamtej dekady wraz z nowoczesnym komfortem i kameralną atmosferą. W efekcie stworzona tu została przestrzeń niebanalna i zaskakująca, warta odkrycia. Co istotne, obiekt posiada doskonałą lokalizację i położony jest przy DK1 w Piasku k. Pszczyny.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział nagrody i wyróżnienia:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
"Niech pan obsłuży się sam" w barze
Ta ilość narkotyków przejdzie do historii
Terroryści zaatakowali miejscowość turystyczną
Co się kryje za sukcesem Nowego Jorku?
Produkcja pociągów Flirt idzie zgodnie z planem
Dokąd Polacy jeździli w lipcu?
Gołębiewski znalazł lukę w prawie?
Odchudzanie nie takie straszne?
Kebab po polsku. Podobny do oryginału?
Sfinks z 34,6 mln zł zysku netto w 2014 r.