Dokąd na kolację walentynkową?
Planujesz się oświadczyć i szukasz wyjątkowego miejsca, które uświetni wyjątkowe chwile? Chcesz zaprosić ukochaną na niezapomnianą kolację w samym sercu zabytkowego Krakowa? Mamy propozycje w sam raz dla zakochanych.
Grand Hotel Kraków z okazji Walentynek, najbardziej romantycznego dnia w roku, przygotował dla wszystkich zakochanych aromatyczną propozycję spędzenia tego wieczoru. Panowie, którzy w ten wieczór planują oświadczyć się swojej wybrance serca lub po prostu podkreślić swoje uczucie, z pewnością docenią przepełnioną walentynkowym nastrojem odsłonę menu Szefa Kuchni. Kolacja organizowana w restauracji Grand Hotelu zainspirowana jest wyrafinowanym smakiem owoców morza, wykwintną chrupkością warzywnych afrodyzjaków oraz zaskakującym owocowym kontrapunktem.
Robert Mrzygłód, dyrektor Grand Hotelu zwraca uwagę na fakt, iż menu Romantycznej kolacji Walentynkowej ma dyskretnie podkreślić wyjątkowy charakter tego dnia. Propozycja Grand Hotelu jest skierowana do tych par, które pragną uczcić ten wieczór w szczególny sposób. Mając na uwadze różnorodność gustów Szef Kuchni przygotował wybór dań zaspokajających najbardziej wyrafinowane podniebienia.
Krzysztof Pojałowski, Szef Kuchni Grand Hotel Kraków przeprowadzi nas przez ten wyjątkowy wieczór w poetycki sposób. Na wstępie zaserwuje Pobudzający zmysły duet kraba i avocado z płatkami grapefruita. Następnie na stołach pojawi się Kremowa zupa z szalotki z ricottą zapiekaną na grzance. Danie główne pozostawiono wyborowi Gości, amatorom wołowiny śmiało możemy polecić Polędwicę wołową z krewetkami tygrysimi, podaną na rozecie ziemniaczanej ze szparagami oraz kwiatami brokuła i kalafiora. Zwolennikom delikatniejszych smaków podamy Pstrąga pieczonego w migdałach, serwowanego na tagiatelle z cukinii z blinem ziemniaczanym. Deser jest słodką niespodzianką, do decyzji gości pozostawiamy rozgrzewającą kompilację miodowo - orzechową z mocnym akcentem czarnej porzeczki lub czekoladowo - wiśniową wariację na ciepło z nutą różaną.
Komentarze
Tagi:
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Dział hotele, pensjonaty:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
50 lecie marki ważnej dla światowego
Enoturystyka rozwija się w
Starsze aktualności:
Jest decyzja środowiskowa dla
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Turystyka medyczna coraz popularniejsza
Na Lotnisku Chopina przywrócą kontrole graniczne
Sprawa łódzkiego Hiltona rozstrzygnięta
Najczęściej wybierane kierunki na rodzinne wakacje
Tajemnicze dziury na lotnisku w Modlinie
Katarzyna Sobierajska odwołana z MSiT
połączenie systmów rezerwacyjnych???