TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Dokąd na kolację walentynkową?

Planujesz się oświadczyć i szukasz wyjątkowego miejsca, które uświetni wyjątkowe chwile? Chcesz zaprosić ukochaną na niezapomnianą kolację w samym sercu zabytkowego Krakowa? Mamy propozycje w sam raz dla zakochanych.


Grand Hotel Kraków z okazji Walentynek, najbardziej romantycznego dnia w roku, przygotował dla wszystkich zakochanych aromatyczną propozycję spędzenia tego wieczoru. Panowie, którzy w ten wieczór planują oświadczyć się swojej wybrance serca lub po prostu podkreślić swoje uczucie, z pewnością docenią przepełnioną walentynkowym nastrojem odsłonę menu Szefa Kuchni. Kolacja organizowana w restauracji Grand Hotelu zainspirowana jest wyrafinowanym smakiem owoców morza, wykwintną chrupkością warzywnych afrodyzjaków oraz zaskakującym owocowym kontrapunktem.

Robert Mrzygłód, dyrektor Grand Hotelu zwraca uwagę na fakt, iż menu Romantycznej kolacji Walentynkowej ma dyskretnie podkreślić wyjątkowy charakter tego dnia. Propozycja Grand Hotelu jest skierowana do tych par, które pragną uczcić ten wieczór w szczególny sposób. Mając na uwadze różnorodność gustów Szef Kuchni przygotował wybór dań zaspokajających najbardziej wyrafinowane podniebienia.

Krzysztof Pojałowski, Szef Kuchni Grand Hotel Kraków przeprowadzi nas przez ten wyjątkowy wieczór w poetycki sposób. Na wstępie zaserwuje Pobudzający zmysły duet kraba i avocado z płatkami grapefruita. Następnie na stołach pojawi się Kremowa zupa z szalotki z ricottą zapiekaną na grzance. Danie główne pozostawiono wyborowi Gości, amatorom wołowiny śmiało możemy polecić Polędwicę wołową z krewetkami tygrysimi, podaną na rozecie ziemniaczanej ze szparagami oraz kwiatami brokuła i kalafiora. Zwolennikom delikatniejszych smaków podamy Pstrąga pieczonego w migdałach, serwowanego na tagiatelle z cukinii z blinem ziemniaczanym. Deser jest słodką niespodzianką, do decyzji gości pozostawiamy rozgrzewającą kompilację miodowo - orzechową z mocnym akcentem czarnej porzeczki lub czekoladowo - wiśniową wariację na ciepło z nutą różaną.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Kolacja Walentynkowa w Grand Hotel Kraków walentynki hotelu Krakowie Krzysztof Pojałowski Szef Kuchni Robert Mrzygłód dyrektor menu dania dla zakochanych




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję