TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Śmierć wskutek zatrucia. Kto jest winny?

Restauracja fast food - Quick w Awinionie we Francji została oskarżona o nieumyślne spowodowanie śmiertelnego zatrucia jednego z jej klientów. W żołądku zmarłego nastolatka odnaleziono gronkowca.


14-letni chłopiec trafił do szpitala dzień po spożyciu przez niego posiłku w Quicku w Awinionie, na południu Francji. Zatrucie pokarmowe, przy obecności w żołądku gronkowca doprowadziło do śmierci dziecka. Jego ojciec, który również jadł posiłek w restauracji, również odczuwał dyskomfort po zjedzeniu posiłku w tym lokalu.

Od kilku tygodni toczy się w tej sprawie śledztwo. Ostatecznie postawiono zarzuty nieumyślnego spowodowania śmierci menedżerowi firmy. Przyczyną śmierci nastolatka mógł być brak odpowiednich higieny w restauracji.

Ślady bakterii zostały odnalezione na ciałach pięciu z dziewięciu pracowników fast foodu w Awinionie oraz w samej kuchni restauracji.

Dyrekcja Quicka zaraz po tym tragicznym wydarzeniu zapewniła, że wszystkie procedury wewnętrznej kontroli sanitarnej zostaną wzmocnione.

Śmierć 14-latka spowodowała, że Quick w końcu stycznia stracił 30 proc. swoich klientów.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Quick Awinion Francja Quick w Awinionie zatrucie pokarmowe gronkowiec higiena fast food kuchnia restauracji śmierć nastolatka menedżer


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję