Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Kto zdobył tytuł Baristy Orbisu?
Kawa jest najczęściej spożywanym napojem na całym świecie. Większość ludzi nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia bez filiżanki mocnego naparu. Aby klienci hoteli Sofitel, Novotel, Mercure, Orbis Hotels, ibis, ibis Styles czy ibis Budget zawsze mogli w pełni cieszyć się bogactwem i wyjątkowymi właściwościami najlepszej kawy, od czterech lat, wspólnie z centrum szkoleniowym MK Cafe Szkoła Mistrzów Kawy, Grupa Hotelowa Orbis organizuje mistrzostwa baristów.
Grzegorz Toboła (Novotel Kraków Centrum) w 10 minut zrobił najlepsze 4 filiżanki espresso i najlepsze filiżanki 4 capuccino. Kawy oceniane były według standardów światowych mistrzostw baristów - sędzią głównym był Marcin Rusnarczyk, Mistrz Polski Baristów, było również dwóch sędziów technicznych oraz cztero-osobowa komisja sensoryczna. Ocenie podlegały nie tylko kwestie techniczne i smak ale i osobowość baristy. Nagrodą główną było kilkudniowe profesjonalne szkolenie na baristę oferowane przez MK Cafe, które będzie stanowić przygotowanie do Mistrzostw Polski Baristów w 2013 roku.
"Poznałem kawę, jej zalety oraz tajniki serwowania pracując jako barman w Novotelu Kraków Centrum a udział w konkursie i wygrana są dla mnie ogromna satysfakcją i szansą na doskonalenie się w moim zawodzie" - skomentował Grzegorz Toboła.
Celem Orbisu jest wprowadzanie we wszystkich hotelach Grupy najlepszych standardów przygotowywania, serwowania i kultury spożywania kawy poprzez profesjonalne szkolenie pracowników. Orbis jest jedynym pracodawcą hotelowym organizującym zawody baristów dla pracowników.
MK Cafe Szkoła Mistrzów Kawy działa w oparciu o zasady propagowane na całym świecie przez Istituto Internazionale Assagiatori Caffe, Międzynarodowy Instytut Testerów Kawy, skupiający w swym gronie profesorów uniwersyteckich, inżynierów i ludzi zajmujących się kawą profesjonalnie. Ten włoski instytut zajmuje się także oceną oraz certyfikowaniem urządzeń, mieszanek kawy oraz osób przygotowujących napoje kawowe w lokalach gastronomicznych.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
50 lecie marki ważnej dla światowego
Enoturystyka rozwija się w
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
USA: mieli znieść wizy, zamiast tego są podwyżki
Oferta turystyczna dla pluszaków
Grecja ponownie liderem sprzedaży
Polski Holding Lotniczy dojdzie do skutku?
Ceny sezonu letniego wciąż wyższe niż przed rokiem
Jak najlepiej płacić za wakacje?
Ostrzezenie dla agentow turystyczny-platnosc karta!
Nie spożywaj posiłków w hotelowym łóżku!
Rywalizacja na garnki, patelnie i kunszt kulinarny
Travelport odnawia umowę z easyJet
Zapaść się pod ziemię czy przełamywać lody?
Nadmorski hotel współorganizatorem festiwalu filmowego
Odszkodowanie od Iberii za wstrzymane loty