TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Islandzki przewoźnik powraca do Polski

Islandzkie linie lotnicze WOW Air zapowiedają powrót na polskie niebo. Przewoźnik uruchomi w sezonie letnim połączenia z Warszawy do Reykjaviku, dwa razy w tygodniu.


Linie systematycznie rozbudowują siatkę połączeń. Wiosną do rozkładu lotów dołączą: Alikante i Salzburg. Do Reykjaviku będzie można polecieć także z Paryża, Lyonu, Barcelony, Mediolanu i Zurychu. Wszystkie rejsy obsługiwane są przez airbusy A320, dzierżawione od innych operatorów lotniczych.

Przewoźnik z dumą myśli o dołączeniu do świty tanich linii lotniczych - Pragniemy zostać najtańszym i tym samym najatrakcyjniejszym przedsiębiorstwem branży turystyczno-przewozowej - czytamy na stronie internetowej.

Ceny połączeń z Warszawy do Reykjaviku zaczynają się już od 133 euro (550 zł według kursu NBP z 9 stycznia) w jedną stronę. Nie zabraknie jednak atrakcyjnych promocji.

WOW Air realizowała już loty z Polski, konkretnie z podkrakowskich Balic, niestety bez powodzenia. Dlatego przewoźnik w połowie lipca ubiegłego roku połączył rejs z Krakowa z rejsem z Warszawy. Wszystkie loty ze stolicy Małopolski do Reykjaviku odbywały się z międzylądowaniem w Warszawie. Wkrótce kierunek stał się nieopłacalny i od 28 października całkowicie zawieszony.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
WOW Air linie lotnicze przewoźnik Reykjavik Alikante Salzburg Paryż Lyon Barcelona Zorych Mediolan promocja Małopolska międzylądowanie strona internetowa branża turystyczno-przewozowa lot rejs zawieszone połączenia połączenie lotnicze




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję