TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Le Meridien Bristol urodzinowy tort

W sobotę, 19 listopada, hotel Le Meridien Bristol w Warszawie rozpoczyna świętowanie 110. rocznicy działalności. Z tej okazji szef kuchni Michał Tkaczyk przygotował tort urodzinowy, na który zaprasza Warszawiaków.


Dokładnie 11 dekad temu, 16 listopada 1901 nastąpiło oficjalne otwarcie hotelu Le Meridien Bristol. Usytuowany na Krakowskim Przedmieściu hotel już od swego otwarcia gościł najbardziej wybitnych podróżnych. Był też świadkiem perypetii politycznych, gospodarczych, czy towarzyskich.

Z tej okazji każdy, kto 19 listopada znajdzie się w przestrzeniach Cafe Bristol zostanie poczęstowany kawałkiem czekoladowego, rocznicowego tortu. Świętowanie rozpocznie się o godzinie 10.00.

Urodzinowy tort hotelu Le Merdien Bristol, jak opisuje go sam twórca, jest klasyczny i szykowny, a jego smakiem przewodnim jest czekolada, w której zamyka się nuta wanilii i smak polskich malin z akcentem wódki. Tort "Bristol" wykończony jest wytrawną czekoladową polewą. Dla miłośników wyrobów cukierniczych, którym nie uda się trafić w sobotę 19 listopada do Cafe Bristol w odpowiednim momencie, hotel przygotował możliwość zakupu tortu "Bristol" zarówno w kawiarni, jak i na wynos.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
hotel Le Meridien Bristol Warszawa urodziny tort urodzinowy Krakowskie Przedmieście goście cafe Bristol rocznicowy tort niespodzianka dla Warszawiaków Sheraton Warsaw Starwood Hotels & Resorts Sopot Conference Center & Spa Westin Warsaw impreza urodzinowa




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję