Tydzień Kuchni Portugalskiej w Hotelu Intercontinental

Dzisiaj, 16 listopada w Hotelu Intercontinental w Warszawie rozpoczyna się Tydzień Kuchni Portugalskiej.


W restauracji Downtown, od poniedziałku do soboty w godzinach 17.30-22.30 będzie działał bufet z portugalskimi potrawami przygotowanymi przez kucharzy hotelu Dom Pedro Palace z Lizbony. W niedzielę w godz. 12.30-16.00 odbędzie się portugalski brunch. W menu można znaleźć potrawy ze słynnego solonego i suszonego dorsza (bacalhau), zupę caldo verde, potrawy z owoców morza a na deser na przykład wyśmienite babeczki z nadzieniem budyniowym (pasteis de nata).

Jednym ze sponsorów Tygodnia Kuchni Portugalskiej są portugalskie linie lotnicze TAP Portugal, które w czerwcu br otworzyły bezpośrednie połączenie między Warszawą i Lizboną. Tydzień Kuchni Portugalskiej potrwa do niedzieli - 22 listopada.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję