TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Nowy punkt na kulinarnej mapie Krakowa

15 maja 2019 roku grupa Sfinks Polska poinformowała o otwarciu w Krakowie kolejnej restauracji.


Nowo otwarta Fabryka Pizzy zajmuje powierzchnię blisko 80 mkw., natomiast sala dla gości pomieści około 30 osób.

Lokal, w którym będzie można spróbować pizzy oraz innych dań kuchni włoskiej znajduje się przy ul. Lubostroń 22G i jest prowadzony w modelu franczyzowym.

Fabryka Pizzy po kilku latach przerwy wróciła na krakowskie Dębniki, oferując tak lubiane w Polsce smaki kuchni włoskiej. Restauracja znajduje się w bliskim sąsiedztwie wielu biurowców i bloków mieszkalnych, a także kampusu Uniwersytetu Jagiellońskiego. Mamy nadzieję, że atrakcyjna i zróżnicowana oferta przyciągnie tu wielu mieszkańców okolicy, studentów i nie tylko. Zapraszamy do odwiedzenia naszego lokalu, jak i skorzystania z usługi delivery. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie, szczególnie, gdy w napiętym grafiku nie ma czasu na zjedzenie lunchu w restauracji - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Fabryka Pizzy.

Nowo powstała Fabryka Pizzy jest otwarta w godzinach 12:00-22:00 we wszystkie dni tygodnia. W lokalu działa usługa dostawy do klienta.

Starsze informacje 2019-03-21


Nowa restauracja w Warszawie
21 marca 2019 roku Sfinks Polska poinformował o otworzeniu w stolicy nowej, już osiemnastej restauracji sieci Sphinx.

Lokal mieści się w Śródmieściu przy ulicy Kruczej 16/22 i jest prowadzony w modelu franczyzowym.

Nowo powstała restauracja Sphinx zajmuje powierzchnię 160 mkw. Przy lokalu przez cały rok będzie działać 70-cio metrowy, zadaszony ogródek. Do dyspozycji gości przygotowano ponad 100 miejsc przy blisko 40 stolikach.

Restauracja jest otwarta od niedzieli do czwartku w godzinach 10:00 - 23:00, a w piątki i soboty od 10:00 do 24:00.

Starsze informacje 2019-03-20


Na kulinarnej mapie Warszawy pojawił się nowy punkt.

20 marca 2019, restauracja Mazal Tov otwiera drzwi dla gości. Mazal Tov to tradycyjna s rodkowo-europejska z ydowska kuchnia we współczesnej formie. Szefem kuchni jest Richart Tóth, węgierski żyd wielki miłośnik street foodu, który stworzył kartę opartą na tradycji żydów aszkenazyjskich. W menu m.in. domowa matzah, czulent, cymes, bajgle, chałki i mięso.

Pomysł na projekt urodził się podczas podróży po świecie i poznawania ludzi związanych z kulturą żydowską. Nie bez powodu Mazal Tov otwiera się na warszawskiej Starówce - to miejsce odwołujące się do historii, przeżyć i wspomnień- mówi Katarzyna Derdzińska, dyrektor generalny restauracji.

Kuchnia Mazal Tov opiera się na przepisach z czasów przedwojennej z ydowskiej Warszawy zaprezentowanych w nowym wydaniu, zachowując przy tym swój oryginalny smak, dzięki bazowaniu na tradycyjnych przepisach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Mazal Tov to także przestrzeń dla spotkań ze współczesna kultura z ydowska , ciągle obecną i rozwijającą się w Polsce. Poprzez organizowanie koncertów, wernisaży, spotkań autorskich i innych form wyrazu artystycznej ekspresji chcemy ukazywać różnorodność kultury żydowskiej, a dzięki wizytom gości, przybliżać jej tradycje. Otwartość
i chęć poznania - to wartości na których się skupiamy
-przekonuje Daniel Chomicz - odpowiedzialny za część koncepcyjną.

Koncept Mazal Tov wchodzi w skład Grupy Gastronomicznej Marcina Wachowicza (AIOLI, Banjaluka, MOMU). Lokal znajduje się przy ul. Podwale 29.

Starsze informacje 2019-03-07


Sfinks otworzył kolejną restaurację
Grupa Sfinks Polska poinformowała o otworzeniu kolejnej restauracji.

Nowo otwarta Fabryka Pizzy mieści się w jednej z kamienic w ścisłym centrum Katowic przy ul. Mariackiej 21 i jest prowadzona w modelu franczyzowym.

"Nasza restauracja jest zlokalizowana w jednym z najpopularniejszych miejsc w samym centrum miasta. W bliskiej odległości znajduje się katowicki rynek, szkoły i uczelnie wyższe, puby czy wiele atrakcji turystycznych. Wszystko to sprawia, że deptak przy ulicy Mariackiej tętni życiem o każdej porze dnia i nocy. Naszym gościom z pewnością będzie do nas po drodze" - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Fabryka Pizzy.

W przestronnym lokalu restauracji o powierzchni ok. 200 mkw., przygotowano ponad 60 miejsc dla gości. Dodatkowo latem klienci będą mogli korzystać z restauracyjnego ogródka.

W menu Fabryki Pizzy będzie można znaleźć różne rodzaje pizzy - również w wersji light, oraz wiele innych smaków włoskiej kuchni, m.in.podawane na gorąco bombery, gnocchi, makarony, risotto, dania wegetariańskie oraz włoskie desery.

Starsze informacje 2019-02-25


Popularny dziennikarz telewizyjny zapowiada otwarcie restauracji. W zrewitalizowanym kompleksie na warszawskim Powiślu pojawi się lokal gastronomiczny, należący do Kuby Wojewódzkiego i jego wspólnika.

"Uwaga! Razem z moim wspólnikiem otwieramy nowe miejsce w Warszawie - Niewinni czarodzieje - w Elektrowni Powiśle. 2/3 restauracja, 1/3 klub. Zawsze chciałem być jak Humphrey Bogart z "Casablanca" - napisał Kuba Wojewódzki na swoim instagramie.

Koncept gastronomiczny Kuby Wojewódzkiego i jego partnera - restauratora Józefa Krawczyka, będzie działał pod nazwą "Niewinni Czarodzieje 2.0" Zostanie on otworzony w kompleksie Elektrowni Powiśle, który znajduje się przy ul. Elektycznej 2 w Warszawie.

Restauracja wspólników ma połączyć pasję do muzyki z dobrą kuchnią i niebanalną rozrywką.

Starsze informacje 2019-02-25


Nowa piwiarnia w Krakowie
Nowy pub pod szyldem Piwiarnia Warki mieści się w samym sercu miasta i prowadzony jest we franczyzie. Jest to już trzeci pub tej marki na mapie stolicy Małopolski, a do końca I kwartału 2019 roku Sfinks planuje otworzyć jeszcze co najmniej dwa lokale.

Najnowsza Piwiarnia Warki w Krakowie przy ul. Grodzkiej 9 zajmuje blisko 250 mkw. powierzchni i dysponuje 85 miejscami dla gości. Wystrój lokalu utrzymany jest w klimacie tradycyjnych pubów z Wysp Brytyjskich, co w połączeniu z zabytkowym charakterem krakowskiego Starego Miasta tworzy unikalną atmosferę.

Na klientów czeka szeroki wybór piw z oferty Grupy Żywiec, a także nowe menu z piwnymi przekąskami i daniami, w tym tradycyjne zakąski jak tatar i galareta, burgery, grillowane żeberka, golonka czy steki, których oferta została przygotowana specjalnie dla tego lokalu. W lokalu można też na bieżąco śledzić wydarzenia sportowe z różnych dyscyplin dzięki telewizyjnym transmisjom na żywo. Piwiarnia Warki przy Grodzkiej jest czynna od poniedziałku do niedzieli w godzinach 15.00-24.00.

Piwiarnia Warki to miejsce stworzone do wspólnego kibicowania w gronie znajomych. Każdego dnia można tu poczuć dreszczyk sportowych emocji - na ekranach restauracyjnych telewizorów praktycznie przez cały czas transmitowane są rozmaite rozgrywki i zawody. Biorąc pod uwagę atrakcyjne położenie nowego lokalu w Krakowie, liczymy, że będzie on chętnie odwiedzany zarówno przez mieszkańców miasta, jak i turystów z Polski i za granicy. W ramach rozwoju sieci planujemy też intensywny rozwój Piwiarni Warki w całym kraju. W związku z tym już pracujemy nad kolejnymi otwarciami. Jeszcze do końca marca chcemy uruchomić co najmniej dwa nowe puby" - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Piwiarnia Warki.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:
5 Sfinks Polska Kraków Grodzka Warka Piwiarnia Warka


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję