TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Da Grasso szuka nowych franczyzobiorców

W ostatnich tygodniach na mapie Polski pojawiły się dwa nowe lokale Da Grasso. Przed Świętami otwarto pizzerię Da Grasso w Krakowie na ulicy Czarnowiejskiej, natomiast, już od 12 stycznia, pyszną pizzę Da Grasso zjeść można także w Starogardzie Gdańskim.


Lokal w Krakowie na ulicy Czarnowiejskiej 97 został otwarty na nowo 20 grudnia 2012 r. Od lipca 2012 roku pizzeria ta była remontowana - teraz odwiedzić można miejsce nie tylko posiadające odświeżone, ale także dwukrotnie większe wnętrze. Franczyzobiorca, dla którego jest to już drugi lokal w sieci Da Grasso, zaprasza na śniadania, makarony oraz oczywiście pizzę.

W pobliżu znajdują się wydziały oraz akademiki Akademii Górniczo-Hutniczej, więc zapewne to właśnie studenci będą częstymi gośćmi pizzerii.
Kolejne otwarcie miało miejsce w Starogardzie Gdańskim 12 stycznia. Pizza Da Grasso wróciła do tego miasta po nieobecności spowodowanej remontem siedziby pizzerii, która mieści się w jednym z lokali przy ulicy Armii Krajowej 9. Z powrotu Da Grasso na pewno ucieszą się mieszkańcy okolicznego osiedla, ale także uczniowie dwóch okolicznych szkół i przedszkola, których Franczyzobiorca zaprasza między innymi na pyszną pizzę, w tym pizzę w rozmiarze mini 24 cm, zestawy obiadowe oraz specjalne propozycje z Menu Junior. Dla najmłodszych przygotowany został także kącik, gdzie dzieci ciekawie mogą spędzić czas. W dniu otwarcia pizzerii zorganizowano również sampling dla pracowników największych miejscowych firm i urzędów.

- Ponowne otwarcia są dla nas bardzo ważne, ponieważ udowadniają, że mimo kryzysu nie cofamy się, ale cały czas myślimy o rozwoju i nie spoczywamy na laurach. Nawet jeśli w zeszłym roku z różnych powodów zamknęliśmy kilka lokali, to wracamy do tych miejsc i na pewno nie pozwolimy o sobie zapomnieć - mówi Magdalena Piróg, wiceprezes zarządu Da Grasso.

Sieć cały czas poszukuje nowych franczyzobiorców. Obecnie szczególnie poszukiwane są osoby chętne do współpracy między innymi w Opolu, Pile i Środzie Wilekopolskiej. Aby zostać franczyzobiorcą sieci Da Grasso nie trzeba mieć doświadczenia w prowadzeniu biznesu, jednak, jak zaznacza Magdalena Piróg, takie doświadczenie na pewno jest pomocne, zwłaszcza w kontekście zarządzania pracą zespołu. Jeśli chodzi o kwestie lokalowe, to minimalna powierzchnia potrzebna do inwestycji to ok. 100 metrów kwadratowych. Koszty przystosowania lokalu do działalności zależą od jego stanu technicznego i wahają się od 150 do 350 tysięcy złotych.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
pizzeria restauracja siec Da Grasso franczyza franczyzobiorca lokal nowy lokal nowa restauracja Kraków Gdańsk nowe lokale remont pizza makaron śniadania w pizzerii Magdalena Piróg




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję