TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Smaczne poranki w Qubus Hotel

Od początku września 2012r. sieć Qubus Hotel po raz kolejny wzbogaci swoją ofertę bufetu śniadaniowego. Do ponad 100 produktów dołączą własnoręcznie wypiekane chleby, przygotowywane według tradycyjnych receptur.


Śniadania w Qubus Hotel oferowane są w formie szwedzkiego stołu z bardzo bogatym wyborem potraw i dodatków. Można zacząć od dań zimnych np. musli, suszonych owoców i bakalii, jogurtów, serów czy pachnących wędlin. Nie brakuje także sałatek, szerokiej gamy świeżych warzyw, marynat, twarożków i świeżych ziół. Całość uzupełniają dania gorące, takie jak ciepłe kiełbaski, omlety na 5 sposobów czy warzywne ratatoulie.
Do tych smacznych i zdrowych potraw w całej sieci zostało wprowadzone także pieczywo z własnego wypieku.

- Podstawą polskiego jadłospisu jest chleb, dlatego w Qubus Hotel przykładamy dużą wagę do tego, aby był on smaczny i wysokiej jakości. Według nas świeże, pachnące i chrupiące pieczywo jest nieodzownym elementem każdego posiłku. Zapraszamy Państwa do spróbowania swojskiego wypieku chleba, który będzie miłym akcentem rozpoczynającego się dnia. Własnoręcznie pieczone przez naszych Szefów Kuchni chleby, oparte są na sprawdzonych domowych recepturach. Wypiekamy je z mąki, płatków owsianych, ziaren lnu z dodatkiem słonecznika, śliwek suszonych i żurawiny - mówi Michał Keil Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.

W menu śniadaniowym propagowane są także regionalne produkty, takie jak łowickie dżemy, mazurskie miody, wody mineralne z okolic Nałęczowa. To jednak nie wszystkie zmiany. W dwóch obiektach Qubus Hotel Kraków i Qubus Hotel Głogów wprowadzono także produkty przygotowywane w specjalnych wędzarniach.

- Goście będą mogli spróbować i zamówić na wynos nie tylko chleb z własnego wypieku, ale także wędzone mięsa takie jak karkówka, rostbeef, schab czy pierś indyka. Coś dla siebie znajdą także miłośnicy ryb, dla których przygotowaliśmy np. wędzonego pstrąga - wymienia Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii w Qubus Hotel.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Śniadania w Qubus Hotel Qubus Hotel hotel bufet śniadaniowy tradycyjna receptura chleb gastronomia jadłospis menu ratatoulie Szef Kuchni Michał Keil Specjalista ds. Gastronomii inwestycje receptura




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję