Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Najbardziej oryginalna kuchnia świata
Warszawska restauracja The Oriental będzie rozpieszczać miłośników dobrych kulinariów daniami kuchni tajskiej, uznawanej za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych na świecie. Tajski Festiwal Kulinarny organizowany jest wspólnie z Ambasadą Tajlandii w Polsce i potrwa od 15 do 27 października br.
Jak pachnie i smakuje kuchnia tajska będzie się można przekonać już od połowy października w hotelu Sheraton w Warszawie, gdzie w restauracji The Oriental będzie trwał Tajski Festiwal Kulinarny. Szef kuchni restauracji przez dwa tygodnie zaproponuje dania typowe dla tego kraju. Aby podróż po Tajlandii była pełna, a goście mieli możliwość spróbowania potraw z różnych regionów, restauracja zdecydowała się na prezentację menu w formie bufetu. Menu będzie kusić szerokim wyborem dań w tym smażonymi kotlecikami z krewetek z liściem limonki i zieloną papryczką chili, pikantną sałatką z owoców morza, zupą "Laksa" z wołowiną i suszonymi krewetkami, polędwicą wołową w sosie ostrygowo-pieprzowym, Pad Thai, czy spring roli z kaczką, krewetkami i warzywami.
Wszystkie dania przygotowywane będą zgodnie ze sztuką kulinarną Tajlandii. Różnorodność smaków zapewnią tradycyjne tajskie zioła i ich umiejętne połączenie. Główne przyprawy to oczywiście czosnek, chilli, kolendra, olej sezamowy, imbir i trawa cytrynowa. Nie zabraknie sałatki z papai z chilli i limonką, również w połączeniu z wołowiną. Sam szef kuchni restauracji poleca wieprzowinę w ziarnach sezamu z trawą cytrynową i kolendrą, jak również pikantną kaczkę orientalną. Ucztę będzie można zwieńczyć deserem na bazie egzotycznych owoców, mleka kokosowego i kandyzowanego imbiru.
Tajski Festiwal Kulinarny będzie się odbywał od 15-27 października br. od poniedziałku do soboty w godz. 17:00 - 22:30.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Modlin: naprawy są niewystarczające
Pijany awanturnik atakował narciarzy na stoku
Hotelarstwo i gastronomia: VAT nie odliczysz
Jak poprawić jakość i wydajność w pracy organizatora?
Z Balic bezpośrednio na El Prat
Gdzie panują doskonałe warunki narciarskie?
Gotuj z najlepszymi kucharzami
Spotkanie szefów władz lotniczych
Gigantyczne zamówienie Ryanaira
Czego Polacy szukają jesienią?
Ryanair: rekordowa liczba rezerwacji