Ogłoszenia
Ogłoszenia
- REZYDENT TURYSTYCZNY - Lato 2025 w Sun & Fun...
- Salon Biura Podróży w Katowicach
- Rezydent biura podróży 2025
- ZAKOPANE Specjalista ds. Obsługi Klienta
- Poszukiwany pilot/ przewodnik Kraków-Wąwóz Homole...
- Pilot z językiem hiszpańskim/ portugalskim
- Współpraca
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- KRAKÓW- specjalista ds. organizacji wyjazdów...
- Travelplanet Specjalista Ds. Turystyki 1/2 etatu
Najbardziej oryginalna kuchnia świata
Warszawska restauracja The Oriental będzie rozpieszczać miłośników dobrych kulinariów daniami kuchni tajskiej, uznawanej za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych na świecie. Tajski Festiwal Kulinarny organizowany jest wspólnie z Ambasadą Tajlandii w Polsce i potrwa od 15 do 27 października br.
Jak pachnie i smakuje kuchnia tajska będzie się można przekonać już od połowy października w hotelu Sheraton w Warszawie, gdzie w restauracji The Oriental będzie trwał Tajski Festiwal Kulinarny. Szef kuchni restauracji przez dwa tygodnie zaproponuje dania typowe dla tego kraju. Aby podróż po Tajlandii była pełna, a goście mieli możliwość spróbowania potraw z różnych regionów, restauracja zdecydowała się na prezentację menu w formie bufetu. Menu będzie kusić szerokim wyborem dań w tym smażonymi kotlecikami z krewetek z liściem limonki i zieloną papryczką chili, pikantną sałatką z owoców morza, zupą "Laksa" z wołowiną i suszonymi krewetkami, polędwicą wołową w sosie ostrygowo-pieprzowym, Pad Thai, czy spring roli z kaczką, krewetkami i warzywami.
Wszystkie dania przygotowywane będą zgodnie ze sztuką kulinarną Tajlandii. Różnorodność smaków zapewnią tradycyjne tajskie zioła i ich umiejętne połączenie. Główne przyprawy to oczywiście czosnek, chilli, kolendra, olej sezamowy, imbir i trawa cytrynowa. Nie zabraknie sałatki z papai z chilli i limonką, również w połączeniu z wołowiną. Sam szef kuchni restauracji poleca wieprzowinę w ziarnach sezamu z trawą cytrynową i kolendrą, jak również pikantną kaczkę orientalną. Ucztę będzie można zwieńczyć deserem na bazie egzotycznych owoców, mleka kokosowego i kandyzowanego imbiru.
Tajski Festiwal Kulinarny będzie się odbywał od 15-27 października br. od poniedziałku do soboty w godz. 17:00 - 22:30.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział centra informacji i promocji:
Starsze aktualności:
UE szykuje zmiany w przepisach dot. czasu pracy
ACI EUROPE publikuje wytyczne dot. obsługi pasażerów z niewidocznymi
Ruszył fundusz pożyczek dla firm turystycznych ze wschodniej
Jeśli pasażer sam załatwi sobie lot zastępczy, może nie dostać odszkodowania za
Sun & Snow: ferie zimowe będą
Handwritten Collection w planach 250 nowych
20 procentowy wzrost ilości wyjeżdżających na
Miniony rok udany dla
Modlin: naprawy są niewystarczające
Pijany awanturnik atakował narciarzy na stoku
Hotelarstwo i gastronomia: VAT nie odliczysz
Jak poprawić jakość i wydajność w pracy organizatora?
Z Balic bezpośrednio na El Prat
Gdzie panują doskonałe warunki narciarskie?
Gotuj z najlepszymi kucharzami
Spotkanie szefów władz lotniczych
Gigantyczne zamówienie Ryanaira
Czego Polacy szukają jesienią?
Ryanair: rekordowa liczba rezerwacji