Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Rusza Olimpiada Kulinarna Pizza Hut
W zawodzie kucharza liczy się smak, pasja i ciągły rozwój.
W związku z tym, Pizza Hut co roku organizuje Olimpiadę Kulinarną, która pozwala pracownikom sprawdzić swoje kulinarne umiejętności, kreatywność i znajomość receptur. 28 października rozpoczyna się pierwszy etap konkursu.
Konkurencje w pierwszym etapie rozgrywki sprawdzą szybkość i dokładność wykonywania zadań, które związane są z codzienną pracą w restauracji. Ocenione zostanie przygotowanie stanowiska do pracy, wyrobienie idealnie puszystego ciasta Pan, przygotowanie dwóch rodzajów makaronu oraz upieczenie najlepszej pizzy.
Dodatkowo, po części praktycznej, na uczestników czeka część teoretyczna, która zweryfikuje wiedzę o przepisach i tajnikach dobrej kuchni. Prawdziwy kucharz to nie tylko wybitna indywidualność, to także osoba, która potrafi odnaleźć się w zespole, wspólnie pracować i dzielić się zadaniami. Dlatego też w tej części Olimpiady punkty zostaną przyznane także za umiejętność pracy w grupie.
W kolejnym etapie, regionalnym, w szranki staną najlepsze osoby z poszczególnych restauracji w regionach. Kreatywność i pomysł na najlepszą kuchnię będzie liczył się na każdym etapie konkursu. Jednym z zadań jest opisanie na etapie restauracyjnym, a następnie przygotowanie na etapie regionalnym, pizzy z nowymi, ciekawymi połączeniami smakowymi i zupy bazującej na sezonowych składnikach.
Jury zwróci uwagę nie tylko na smak i aromat, ale także na apetyczną i oryginalną formę podania. Etap regionalny wyłoni 8 osób, które na początku grudnia zmierzą się w ogólnopolskim finale w walce o tytuł najlepszego kucharza Pizza Hut.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Turyści znów na celowniku oszustów
Jak odnieść sukces w gastronomii - poradnik restauratora
Bankructwo Holidays 4U. Turyści utknęli w Turcji
Kto zwyciężył konkurs kulinarny Primerba Cup 2012
Lubelskie lotnisko walczy o przejście graniczne
Citron Travel - agenci zaniepokojeni?
Konkurs dla właścicieli obiektów turystycznych
MSZ odpowiada na problemy wizowe na Białorusi
Znamy laureatów L`Art de la cuisine Martell