Ogłoszenia
Ogłoszenia
- TRAVELAND A.T.w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Poszukuję do dzierżawy pensjonat
- Specjalista ds. Turystyki
- Kraków- specjalista ds. sprzedaży egzotyki
- Pilot wycieczki
- Praca w salonie franczyzowym TUI
- SPECJALISTA/-KA DS. TURYSTYKI / CH.Promanada...
- ORIENT TRAVEL TOUROPERATOR-PREZENTACJA OFERTY...
- Specjalista ds. sprzedaży Zachodniopomorskie


Sfinks negocjuje przejęcie sieci pizzerii
Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, podpisała z właścicielem spółki Fabryka Pizzy dokument określający wstępne parametry możliwej współpracy ukierunkowanej na rozbudowę sieci restauracji pod tą marką w formacie franczyzy.
Porozumienie przewiduje także możliwość zakupu przez Sfinks całości udziałów w Fabryce Pizzy. To nie pierwsze negocjacje w sprawie zakupu sieci pizzerii. W 2015 roku toczyły się rozmowy z siecią Da Grasso, jednakże nie doprowadziły one do przejęcia spółki. Pisaliśmy o tym w aktualności Zakończenie negocjacji Sfinksa z Da Grasso
Fabryka Pizzy zarządza siecią restauracji działających pod tą samą marką, specjalizujących się w kuchni włoskiej. Na sieć składa się obecnie 10 lokali, z których dwa to restauracje własne, a pozostałe prowadzone są w ramach franczyzy. Sfinks ma do 16 grudnia br. wyłączność negocjacyjną na uzgodnienie warunków umowy inwestycyjnej oraz umowy masterfranczyzy i umów franczyzy
Współpraca z siecią pizzerii oraz możliwość jej przejęcia jest dla nas atrakcyjna, gdyż - jak wiadomo - już od jakiegoś czasu analizujemy rynek kuchni włoskiej. Jest ona drugą najpopularniejszą kuchnią wśród Polaków, dlatego wciąż weryfikujemy możliwości zaistnienia szerzej z taką ofertą. W przypadku Fabryki Pizzy mamy przekonanie, że posiadane know-how będzie pozwalało na dynamiczny rozwój tej sieci. Dlatego zdecydowaliśmy się na zawarcie umowy intencyjnej, zbadanie spółki i podjęcie szczegółowych negocjacji. Jeśli wyniki audytu i rozmowy zakończą się pomyślnie, z pewnością zawrzemy umowę - komentuje Sylwester Cacek, prezes zarządu Sfinks Polska SA.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Starsze aktualności:
Trzysetny franczyzowy salon
Ruszyła budowa centrum symulatorowo-treningowego
Travelplanet chwali się swoją ofertą i
Teneryfa: nie chcemy (tylu)
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Polacy na pierwszym miejscu wśród
POT uhonorowała Ambasadorów Kongresów
Wsparcie także turystyki w północno-wschodniej
IATA: Jednolita europejska przestrzeń powietrzna to
Turyści zastosowali się do instrukcji touroperatora, ale nie zostali wpuszczeni na
Wymóg uzyskania pisemnej zgody pasażera stanowi warunek zwrotu kosztów w formie
PKS Polonus wprowadza nowe udogodnienia dla pasażerów
Turecka turystyka będzie mieć problemy?
Ruszyła kampania promująca City Break w Warszawie
Kiedy zakup biletów lotniczych jest najbardziej opłacalny?
Czy mobilny concierge przyjmie się w hotelarstwie?
Turyści Alba Tour wygrali w sądzie
Tunezja traci popularność, inne kraje śródziemnomorskie zyskują
Oberża czarny Pies Ogrodzieniec - hotel, restauracja, przyjęcia, noclegi
Niższe kary za brak biletów w Pendolino
Jakie cechy powinien mieć pilot wycieczek?
Turyści preferują imprezy lotnicze
Za jakie wyjazdy turyści zapłacą najmniej?
Duże inwestycje Przewozów Regionalnych
Reporter będzie zachęcał do odwiedzenia Szwecji
Dalszy ciąg problemów amerykańskiej sieci
Kongres Turystyki Polskiej coraz bliżej
Wzrastają ceny hiszpańskich kierunków wakacyjnych
Restauracje wprowadzą menu dla cukrzyków
Strajkują pracownicy niemieckich linii lotniczych
Które kierunki cieszą się największą popularnością w Merlinie X?
Bardzo proszę o opinie na temat SKY CLUB!