Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specialista ds. sprzedaży
- Rezydent biura podróży 2024 (Chalkidiki)
- Pilotaż 27-30.05.2024 do Warszawy
- Junior Reservation Manager
- Pilot na wycieczkę do Wiednia 3 - 4 maja
- Pracownik biura podróży od kwiecien - maj 2024...
- Junior Reservation Manager
- Instruktor kitesurfingu/windsurfingu
- Specjalista ds Turystyki Itaka
- Praca na Zielonych Szkołach CHRIS
Hotel Styl 70 wita wiosnę
10 kwietnia startuje wiosenne menu restauracji Hotelu Styl 70. Tylko w tym dniu Goście będą mogli skorzystać ze specjalnej premierowej zniżki i otrzymają 10% rabatu przy zamówieniu dań z karty.
W nowej karcie Goście restauracji znajdą dania przygotowane wyłącznie z naturalnych, świeżych składników najwyższej jakości. Autorskie połączenia różnych smaków i oryginalna forma podania z pewnością mile zaskoczą wszystkich miłośników dobrej kuchni.
Propozycje Szefa Kuchni pełne są nowości, wśród których znajdują się autorskie modyfikacje tradycyjnych śląskich receptur, ale przede wszystkim dania przygotowane z wykorzystaniem nowoczesnych technik gotowania. Jedną z takich metod jest sous vide, polegająca na długim i powolnym procesie gotowania w niskiej temperaturze w próżniowo zamkniętych opakowaniach, dzięki czemu w potrawie zatrzymane zostają wszystkie wartości odżywcze. Ponadto mięsa przygotowane w ten sposób charakteryzują się pełnią soczystego i delikatnego, a jednocześnie naturalnego smaku, którego nie sposób uzyskać gotując w tradycyjny sposób.
Wśród nowych propozycji znajdują się m.in. harynki cebulowe pod pianką jabłkową na chlebie owsianym własnego wypieku z czarnuszką, przegrzebki z brokułem i kalafiorem w muszlach św. Jakuba na soli morskiej z palonym masłem sojowym, chłodnik ogórkowy z miętą i bryndzą, steak z polędwicy wołowej podany na grillowanym postumencie świeżych warzyw z pieczarkami i tzatzikami czy polędwica z dorsza sous vide na pescaccio z pomidora i racuchach ryżowych z cukinią pod sosem chimichiurri.
Od początku istnienia restauracji Szefem Kuchni w Hotelu Styl 70 jest Wojciech Krzak, osoba o wieloletnim doświadczeniu i miłośnik eksperymentów kulinarnych. Każda tworzona przez niego karta menu jest jest autorską fuzją smaków pełną niecodziennych połączeń. Trzeba jednak zaznaczyć, że także zwolennicy kuchni tradycyjnej znajdą tu coś dla siebie.
Hotel i Restauracja Styl 70*** to zaskakujące połączenie elementów wystroju, zaczerpniętych z tamtej dekady wraz z nowoczesnym komfortem i kameralną atmosferą dają w efekcie przestrzeń niebanalną i zaskakującą, wartą odkrycia. Wnętrza w stylu lat 70 przenoszą w czasie, tworząc niepowtarzalny klimat, którego na próżno szukać w innych lokalach. Co istotne, obiekt posiada doskonałą lokalizację i położony jest przy DK1 w Piasku k. Pszczyny.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział centra informacji i promocji:
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów
Niemcy stawiają na turystykę kulturalną i zrównoważone
Wyróżnienie dla Niemieckiej Centrali
Wybrano hotel z najlepszą restauracją
Copernicus Toruń Hotel otworzył podwoje dla pierwszych gości
LOT wznawia bezpośrednie połączenie do Bejrutu
Sphinx dostał Godło Jakości Obsługi
Kulinarny Puchar Polski w rękach Poznaniaków
Ecco Holiday skasowało promocje
Strajk generalny paraliżuje lotniska
WIT organizuje narciarskie Mistrzostwa Branży Turystycznej
Pracowity długi weekend Straży Granicznej
Czy Polska to silna marka turystyczna?
Itaka: pierwszy czarter z Lublina
Chiny niszczą zachodnią żywność
Gdańsk Convention Bureau (GCB) promuje Region Pomorski
Yum Brands kupuje chińską sieć restauracji
TUI: podpisali, ale nie sprzedają?
BUKSA Travel - Czarnogóra albo Włochy?
"Piękny Wschód" Proszę o pomoc do pracy mgr!