Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specialista ds. sprzedaży
- Rezydent biura podróży 2024 (Chalkidiki)
- Pilotaż 27-30.05.2024 do Warszawy
- Junior Reservation Manager
- Pilot na wycieczkę do Wiednia 3 - 4 maja
- Pracownik biura podróży od kwiecien - maj 2024...
- Junior Reservation Manager
- Instruktor kitesurfingu/windsurfingu
- Specjalista ds Turystyki Itaka
- Praca na Zielonych Szkołach CHRIS
Wybrano hotel z najlepszą restauracją
W czwartek 29 listopada 2012 stołeczny miesięcznik The Warsaw Insider zgromadził na dorocznej gali Best of Warsaw warszawski świat gastronomiczny, aby w 14 kategoriach wręczyć swoje nagrody. Szef Paweł Oszczyk odebrał nagrodę dla Najlepszej Restauracji Hotelowej.
Tegoroczny ranking powstał przy współpracy redakcji magazynu z Kurtem Schellerem, blogerami kulinarnymi oraz Moniką Mrozowską, znaną z programów i książek zachęcających do gotowania.
- To wyróżnienie jest dla nas o tyle ważne, że działamy na bardzo konkurencyjnym rynku już od ośmiu lat i nadal idziemy ścieżką obraną na początku, a która zamyka się w jednym słowie: jakość - powiedział Paweł Oszczyk odbierając nagrodę.
La Rotisserie mieści się w Mamaison Hotel Le Regina, otwartym w 2004 roku na Nowym Mieście w Warszawie. Autorska kuchnia Pawła opiera się na jego włoskich, francuskich i polskich doświadczeniach kulinarnych. Wraz z tegorocznym Mistrzem Polski Sommelierów, Andrzejem Strzelczykiem, stanowią zgrany duet, dzięki któremu goście restauracji mogą spróbować wyjątkowych połączeń smakowych.
Kameralna restauracja La Rotisserie mieści się w butikowym Mamaison Hotel Le Regina Warsaw. Szef Paweł Oszczyk przygotowuje autorskie specjały kuchni europejskiej w formie eleganckiego menu degustacyjnego. W tygodniu zaprasza na trzydaniowy business lunch i kolacje degustacyjne, w każdą niedziele poleca pięciodaniowy Linner. Latem restauracja powiększa się o romantyczne Patio - idealne miejsce zarówno na spotkania biznesowe, jak i przyjęcia rodzinne. W okresie świątecznym w restauracji organizowane są przyjęcia i specjalne Linnery. Podczas tegorocznej Kolacji Sylwestrowej serwowane będzie siedmiodaniowe menu z wyselekcjonowanymi winami.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Małopolska zarobiła na turystyce więcej niż przed
Branża piwowarska liczy na
Dział hotele, pensjonaty:
Można składać oferty w Programie wsparcia
Rada UE przyjęła rozporządzenie w sprawie wynajmu
Dział nagrody i wyróżnienia:
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Dział centra informacji i promocji:
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów
Niemcy stawiają na turystykę kulturalną i zrównoważone
Wyróżnienie dla Niemieckiej Centrali
Sphinx dostał Godło Jakości Obsługi
Kulinarny Puchar Polski w rękach Poznaniaków
Ecco Holiday skasowało promocje
Strajk generalny paraliżuje lotniska
WIT organizuje narciarskie Mistrzostwa Branży Turystycznej
Pracowity długi weekend Straży Granicznej
Czy Polska to silna marka turystyczna?
Itaka: pierwszy czarter z Lublina
Chiny niszczą zachodnią żywność
Gdańsk Convention Bureau (GCB) promuje Region Pomorski
Yum Brands kupuje chińską sieć restauracji
TUI: podpisali, ale nie sprzedają?
Kontrowersyjny film promuje Warszawę