Zmarł znany szef kuchni
Smutna wiadomość dotarła z Genewy. Zmarł znany, francuski restaurator i szef kuchni Joel Robuchon.
Miał 73 lata, pracował w kuchni od 15 roku życia. W wieku 29 lat został szefem kuchni restauracji w Hotelu Concorde La Fayette (obecnie Hyatt Regency Paris Etoile). Restauracje, które prowadził, w sumie zdobyły 32 gwiazdki Michelin. W 1990 roku przewodnik Gault-Millau nazwał go "szefem kuchni stulecia". Jego kuchnia słynęła z prostoty, bardzo często do stworzenia dań korzystał z 3-4 składników, za pomocą których wydobywał smaki.
Robuchon był mentorem takich kucharzy jak m.in. Gordon Ramsay, czy Eric Ripert.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział aktualności dnia:
Starsze aktualności:
Jest decyzja środowiskowa dla
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Stanowisko Rady Przedsiębiorczości w sprawie tarcz finansowych PFR
Ryanair przegrał przed litewskim sądem
Marka Golden Tulip promowana przez Wojciecha Fiedorczuka
Net Holiday - czy to już koniec?
Gdzie szukać ofert pracy w Łodzi bez doświadczenia?
Niedługo zaczyna się 12 edycja Restaurant Week
Polacy w podróży - gdzie jeżdżą, ile wydają?
Travelplanet chwali się swoją ofertą i siecią
EXIM nagradza swoich najlepszych agentów
Rzecznicy praw pasażera nie podejmą się roszczeń o odszkodowania związane z koronawirusem