Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
Jak zdobyć tytuł najlepszej restauracji?
Nie tak dawno pisaliśmy o tym, że mamy nową najlepszą restaurację na świecie. Hiszpańska restauracja El Celler De Can Roca pokonała kilkuletniego championa w tej kategorii, duńską Nomę. Powstaje pytanie, czym należy zachwycić krytyków, żeby wywalczyć tytuł najlepszego lokalu gastronomicznego na świecie?
Odpowiedź na to pytanie znają trzej bracia: Josep, Jordi i Joan Roca. Werdykt podkreśla, że restauracja zdobyła światowe uznanie za połączenie kuchni katalońskiej, nowoczesnych technik, pasji i gościnności.
Restauracja powstała w roku 1986 i jako jedna z niewielu może pochwalić się trzema gwiazdkami Michelina. Dominują w niej potrawy ze świeżych ryb i owoców morza, podawane w oryginalny sposób - np. z karmelizowanymi oliwkami wiszącymi na drzewkach bonsai. Część potraw jest podawana w wydrążonym pniu drewna. Słynne są także lody o smaku dymu z kubańskich cygar.
W restauracji można spróbować zestawów potraw w cenie 130 lub 160 euro. Lokal jest czynny od wtorku do soboty.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Mr Hamburger zwiększa liczbę lokali
Klienci wrócili do biur podróży
Rosyjski pociąg będzie dostępny dla Polaków
Sztuczne zęby, kajdanki i butle z tlenem - co gubią pasażerowie
Hilton Worldwide wspiera lokalne społeczności
Nowa edycja Karty Tatrzańskiej
Ryanair - będzie nowa baza w Polsce
McDonalds wycofuje się z Krymu
Gwiazdy na otwarciu apartamentowca Dune
Turcja odnotowuje wzrost zainteresowania zagranicznych turystów
biuro podróży, a licencja przewoźnika