Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
Łódź: branża gastronomiczna ma się coraz lepiej
Łódzkie restauracje prezentują coraz wyższy poziom. Zagraniczny gość może wybierać wśród dobrych adresów. Dowodem na to są nie tylko rekomendacje samych gości łódzkich lokali gastronomicznych, ale również eksperci.
Na początku czerwca, jedną z łódzkich restauracji Locandę odwiedził krytyk kulinarny Maciej Nowak. Relację z tej wizyty można było obejrzeć w programie "Dzień dobry TVN". Serwowana kuchnia zyskała wiele komplementów, między innymi została pochwalona za zgodność z aktualnie panującymi trendami w gastronomii. Locanda zakwalifikowała się również do prestiżowego konkursu Wine&Food Noble Night. Stanie ona w szranki z między innymi warszawskimi restauracjami Rozbrat 20, Concept 13 oraz Mercato z gdańskiego Hiltona.
Restauracja Lilia w Łodzi miała zostać przeniesiona do innego miasta, jednak Liliana Filipiak jej właścicielka i szefowa kuchni po zwycięstwie w tegorocznym Festiwalu Dobrego Smaku zmieniła zdanie. Lokal pozyskał nowych klientów, na przykład z Warszawy. Choć restauracja nie inwestuje w wielką reklamę, na razie, w myśl dewizy właścicieli, dobry lokal broni się sam.
W łódzkich restauracjach zagościły odważne potrawy. W Jak Pragnę Wina można spróbować podrobów: grasicy, cynaderek oraz ozorów wołowych, które zostały zaprezentowane przez szefa kuchni Szymona Stacha na Festiwalu Dobrego Smaku. Kucharz stosuje nowoczesne metody przyrządzania dań, między innymi sous-vide (trwające wiele godzin gotowanie w niskiej temperaturze). Locanda serwuje swoim gościom
buraczaną panna cottę, a Anatewka szpik cielęcy. W Łodzi widać gołym okiem, że branża gastronomiczna rozwija się bardzo dynamicznie.
Sebastian Krauzowicz, szef kuchni restauracji czterogwiazdkowego hotelu Crocus w Zakopanem oraz szef jury tegorocznego Festiwalu Dobrego Smaku stwierdził, że restauracje w Łodzi mogłyby walczyć o gwiazdki Michelina.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Ceny wrześniowych wyjazdów rosną trochę
Niemiecki Dzień Turystyki bez
Najlepsze praktyki dotyczące spotkań medycznych. Raport ICCA i AC
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Muszyna Złockie: Hotel Klimek SPA **** w nowej odsłonie
Nowy obiekt w sieci Best Western
Ulubione hotele biznesowe roku 2011
W Gdyni rusza sezon turystyczny
Lotnisko zapłaci odszkodowania?
ADRIATYK -DZIAŁA BEPRAWNIE NA POLSKIM RYNKU HJAKO TOUROPERATOR
Paryskie lotnisko w nowej odsłonie
Czym można obdarować kontrahentów?
Gdańsk zaprasza gości z Kaliningradu
POT: czy Euro przyniesie nam korzyści?
Dominium Pizza liczy zysk ze sprzedaży online