TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Kto ma odwagę krytykować Gessler?

Uwielbiająca krytykować i poprawiać cudzą kuchnię Magda Gessler została złapana we własne sidła. Do jednej z restauracji, która działa pod jej szyldem wybrał się znany krakowski krytyk kulinarny Wojciech Nowicki. Czy perfekcyjny wystrój i wrażliwe podniebienie to tylko przechwałki - czy wizyta w lokalu ekspertki to prawdziwa uczta dla ciała i ducha?


Na pierwszy ogień trafiła nowo otwarta włoska restauracja Marcello Ristorante na rynku Głównym w Krakowie. Dezaprobatę krytyka wywołał już sam wystrój wnętrza lokalu, nazwany przez autora spóźnionym wiejskim rokoko. Wiele do życzenia pozostawia również obsługa restauracja, która zdaniem eksperta zbyt rozpływała się nad niezwykłością miejsca. Co irytowało jeszcze bardziej w obliczu słabej jakości dań - stwierdził krytyk.

Potrawy jakby się chciało spodziewać powinny choć nawiązywać jakością i smakiem do tych z południa Sycylii. Wśród "rarytasów" znalazły się również: źle przyrządzona fasolka oraz rozgotowany makaron. Na koniec krytyk dodał, że kolacja tam to strata pieniędzy, bowiem za ucztę dla dwóch osób bez alkoholu i deseru smakosz zapłacił 217 złotych.

Czyżby nadszedł czas na kuchenne rewolucje w kuchni Magdy Gessler?




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Magda Gessler restauratorka restauracja Marcello Ristorante Rynek Główny Kraków recenzja krytyk kulinarny Wojciech Nowicki


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję