Nowa restauracja w hotelu Best Western Plus Brzeg Centrum
Restauracja w nowym Hotelu Best Western Plus w Brzegu nosić będzie nazwę Chilli.
Szefem kuchni został Jacek Kończyło - znakomity kucharz z wieloletnim doświadczeniem zdobywanym w najlepszych lokalach w kraju i zagranicą. Trwają prace wykończeniowe sali oraz kuchennego zaplecza, a niebawem rozpocznie się rekrutacja na stanowiska kucharzy oraz kelnerów.
Restauracja Chilli mieścić się będzie na I piętrze nowego Hotelu Best Western Plus Brzeg Centrum. Sąsiadować będzie ze złożonym z czterech sal centrum konferencyjnym. Dwie z nich można razem z restauracją połączyć w jedną całość, tworząc przestrzeń idealnie dostosowaną do organizacji wesel, rodzinnych uroczystości oraz firmowych spotkań integracyjnych. Przeszklona frontowa ściana restauracji z widokiem na Zamek Piastów Śląskich tworzyć będzie wyjątkową nastrojową atmosferę, łącząc nowoczesność z wielowiekową tradycją.
"Do naszej Restauracji już w kwietniu zapraszamy wszystkich mieszkańców miasta i regionu. Będziemy serwować kuchnię międzynarodową, ale z regionalnymi smakami i odniesieniami, opartą na świeżych, lokalnych produktach. Jestem przekonany, że za rok o tej porze wielu Brzeżan umówi się tu na walentynkowe kolacje" - mówi Maciej Knyrek, dyrektor hotelu.
Szef kuchni Jacek Kończyło od zawsze promuje kuchnię sezonową, opartą na świeżych, w miarę możliwości lokalnych produktach. Takie będzie też menu restauracji Chilli. Karta będzie krótka, ale często zmieniania - w zależności od pory roku, sezonu na konkretne składniki oraz kulinarnego kalendarza.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Najlepsze miejsca do plażowania
Lato Triady: II edycja katalogu
Z Berlina do Sztokholmu pociągiem?
Egipt: Połakomili się na ludzkie głowy
Podróże służbowe w czasach kryzysu
Szybciej odprawimy się na Heathrow?
Powroty turystów Sky Clubu: jeszcze tydzień
Komisja Europejska: podejrzani obywatele UE powinni mieć prawo do kontaktu z adwokatem
II Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych
Odchodzi prezes Vienna International
PolskiBus rozpoczyna sprzedaż biletów 1 + 1
Lotnisko Chopina obniża opłaty lotniskowe
Czy warto wybrać się do Grzybowa?
Zmiany w muzeum wzbudzają sprzeciw biur
Turyści rezygnują z tradycyjnego urlopu?
Sprawdź czy nie przepłacasz za gwarancję
Radisson Blu Kraków: wiosna upłynie pod znakiem szparagów
Zniesiony będzie zakaz korzystania ze sprzętu elektronicznego w samolotach
Jakie lokale klienci wybierają najczęściej?
Ankieta dla osób, które odwiedziły Sanktuarium MB Fatimskiej na Krzeptówkach